08 aug. 2022 | 20:07

Putin ar fi dat ordinul. Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău? Armele nucleare, pe punctul de a fi folosite

News
Putin ar fi dat ordinul. Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău? Armele nucleare, pe punctul de a fi folosite
Putin ar fi dat ordinul! Armele nucleare, pe punctul de a fi folosite?

Putin ar fi dat ordinul! Armele nucleare, pe punctul de a fi folosite? Tensiunile de pe frontul ucrainean s-au intensificat în aceste ultime zile. Conform unor informații, neverificate, Putin ar fi dat ordin de pregătire a arsenalului de armament nuclear tactic. Informațiile au fost publicate de un canal de Telegram, cunoscut sub numele de „General SVR”. De cealaltă parte, liderul rus Vladimir Putin nu a reacționat sub nicio formă la acuzațiile aduse, de a pregătit un răspuns la un scenariu fals care implică un atac asupra unei centrale nucleare. Cu toate astea, fostul președinte Dimitri Medvedev declara recent că Occidentul caută să „distrugă Rusia”.

Putin ar fi dat ordinul! Armele nucleare, pe punctul de a fi folosite?

Vladimir Putin a dat ordin să se pregătească pentru utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina, se afirmă în postarea de pe Telegram a canalului „General SVR”. Dimitri Medvedev a declarat că Occidentul încearcă să „distrugă Rusia”. Alte surse de la Kremlin, neidentificate spun că Putin caută o scuză pentru a folosi arme nucleare la suprafață.

Canalul de telegramă „General SVR” a declarat că Putin „a dat ordine directe de a pregăti” o operațiune sub steag fals. Conform acestora, operațiunea implică centrala nucleară Zaporizhzhia. Demersul ar fi pentru a justifica utilizarea armelor nucleare tactice. Despre canalul de Telegram se presupune că este condus de un fost ofițer al serviciului de informații rus.

„Dragi abonați și oaspeți ai canalului! Președintele rus Vladimir Putin nu a renunțat la opțiunile de utilizare a armelor nucleare în războiul cu Ucraina. A dat ordine directe de a pregăti astfel de opțiuni. Putin dă de obicei ordine să se pregătească mai multe opțiuni pentru punerea în aplicare a mai multor soluții. După ce pregătește toate opțiunile, o alege pe cea care îi place cel mai mult. face asta, chiar înainte ca planul să fie pus în aplicare.

Astfel, pregătirile sunt în curs de desfășurare activă pentru unul dintre scenariile de conflict. Putin ar putea folosi arme nucleare tactice. Dovada, recentul bombardament a centralei nucleare Zaporizhzhya din Energodar. Centrala nucleară Zaporizhzhya a fost minată. A fost minată, inclusiv una dintre unitățile energetice ale centralei. Toate din ordinul comandamentului Forțelor Armate Ruse.

Putin va vorbi acuzând conducerea ucraineană de terorism nuclear. Va considera Ucraina responsabilă pentru explozii. Echivalând terorismul nuclear cu utilizarea armelor nucleare de către Ucraina. Astfel va da ordinul de a folosi arme nucleare tactice ca măsură de represalii. ”, scrie canalul de Telegram „General SVR”.

Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău?

Informațiile publicate de canalul General SVR vin la câteva zile de la declarațiile unui oficial rus. Pe 2 august, oficialul a repetat de două ori noul mesaj al președintelui Vladimir Putin. Potrivit acestuia, „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată”.

Discursul a fost o nouă încercare aparentă asupra avertismentului lui Putin după invazia din Ucraina. Rusia este o putere nucleară și orice încercare de a interveni ar duce la „consecințe pe care nu le-ați văzut niciodată.”

Comentariul lui Putin a dus la o escaladare dramatică a tensiunilor globale. Tensiunile au crescut și mai mult câteva zile mai târziu. Era momentul când a ordonat ca forțele nucleare rusești să fie puse în stare de alertă maximă.

Igor Vishnevetsky este director adjunct al programului de neproliferare și control al armelor din cadrul Ministerului rus de Externe. El este cel care și-a început discursul la conferința pentru revizuirea Tratatului de neproliferare nucleară. Este vorba de un tratat vechi de 50 de ani.

Informațiile publicate astăzi de„General SVR”, dau cu totul alte conotații. În opinia celor de aici armele nucleare tactice ar fi pe punctul de a fi folosite:

„Putin are o idee fixă, aceea de a repeta toate greșelile făcute de SUA. Putin vrea ca Rusia să fie văzută ca o mare țară, iar el ca un mare conducător. Putin este convins că  folosirea armelor nucleare într-un conflict armat va forța Occidentul să recunoască puterea sa.

Va obliga întreaga lume să fie de acord cu el. Să-i accepte condițiile sale. Aceasta este, desigur, o iluzie, mai ales pentru Rusia. Dar este o realitate pentru un președinte rus grav bolnav sau „prea sănătos. Este inutil să lupți împotriva iluziilor lui Putin.

Este inutil să încerci să-l convingi de ceva. Singurul lucru pe care îl înțelege cu siguranță este limbajul forței. Cu cât mai repede Occidentul va înțelege acest lucru, cu atât mai mari sunt șansele ca Putin să nu îndrăznească să folosească arme nucleare.”, mai scrie canalul „General SVR”.

Informațiile sunt, pentru moment, neconfirmate, (vezi galeria). Nu fac altceva decât să pună și mai multe paie pe foc.

Amenințarea armelor nucleare tactice pe care ar putea Rusia să le folosească în Ucraina

În ultima perioadă, Rusia a fluturat în mod repetat amenințarea cu forța nucleară pentru a descuraja Occidentul să se amestece în războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare.

Acesta afirma că acestea ar putea fi folosite dacă țara se confruntă cu o „amenințare existențială”. Șeful agenției spațiale ruse lansa, de asemenea, un avertisment amenințător, afirmând că „Federația Rusă este capabilă să distrugă fizic orice agresor sau orice grup agresor în câteva minute, la orice distanță”.

În prezent, deși nu se știe dacă Putin ar fi dat ordinul, Rusia deține cel mai mare arsenal nuclear din lume, cu aproximativ 6.257 de focoase nucleare. Statele Unite recunosc că au 5.550 de focoase nucleare, potrivit unei fișe informative din ianuarie 2022 a Asociației pentru Controlul Armelor.

Dar aproximativ 2.000 de focoase nucleare rusești sunt arme nucleare cu rază scurtă de acțiune. Acestea sunt așa-numitele arme nucleare tactice, păstrate în depozite din întreaga țară.

Acestea sunt arme nucleare mult mai mici, concepute pentru a fi folosite pe câmpul de luptă împotriva formațiunilor de trupe, tancurilor sau instalațiilor și buncărelor militare. Acestea pot fi lansate pe aceleași rachete cu rază scurtă de acțiune pe care Rusia le folosește în prezent pentru a bombarda Ucraina, cum ar fi racheta balistică Iskander-M, care are o rază de acțiune de aproximativ 500 km.

Armele tactice au fost dezvoltate în timpul Războiului Rece cu scopul de a  spori descurajarea nucleară, spun specialiștii.

Cât de departe va merge Putin?

După toate indiciile, la momentul redactării acestui articol, acești pași nu au fost făcuți, încă, sau cel puțin informațiile „General SVR” nu au fost confirmate oficial.

„Nu este ca și cum ar exista lansatoare de rachete Iskander care circulă cu focoase nucleare instalate și nu există avioane care stau pe pistă cu bombe nucleare atașate – nu, nu suntem acolo.

Dacă Putin ar simți că domnia sa este amenințată, dacă nu ar arăta vreun succes în Ucraina sau dacă nu ar părea puternic, ar pune mâna pe o bombă nucleară?

În acest moment, nu este vorba despre securitatea Rusiei. Nu este vorba despre o amenințare existențială la adresa Rusiei. Este vorba despre o amenințare existențială la adresa lui Putin însuși.”, afirmă specialiștii, conform EuroNews.

Aceeași analiști speră, de asemenea, că tabu-ul utilizării armelor nucleare nu va fi rupt prea curând. Dar se tem că Putin, frustrat de impasul din Ucraina, ar putea interpreta ceea ce constituie o „amenințare existențială” pentru Rusia într-un mod foarte personal.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro