Pune acest ingredient în făina cu care prăjești peștele. O să aibă o crustă crocantă și un gust delicios

de: Ștefan R. Apostol
02 08. 2023

Un pește crocant și delicios presărat cu făină, și gătit bine, constituie un fel de mâncare simplu, dar satisfăcător. Făina se rumenește frumos și creează doar cea mai mică urmă de crustă pe pește. Dar pentru ca preparatul să aibă un gust și mai bun, mai e nevoie de un ingredient. Citește mai departe și află ce ingredient se pune în făina cu care prăjești peștele.

Un pește crocant și delicios, acel preparat delicios

Majoritatea gospodinelor știu cum se face un file de pește crocant, folosind făina. În general, spun acestea, se se folosește făină universală, iar aceasta este o modalitate excelentă de a începe.

Dar dacă dorești să creezi o textură și un profil de aromă foarte diferit într-un fel de mâncare altfel simplu, tot ce trebuie să faci este, fie să schimbi făina, fie să apelezi la un alt ingredient, pus alături de clasica făînă.

Poți face un pas mai departe, combinând o făină diferită cu un ulei de gătit diferit. Gândește-te la diferența dintre o bucată de halibut pudrată în făină obișnuită și prăjită în ulei de porumb, față de același pește halibut pudrat în făină de orez și prăjit în ulei de susan.

Vezi și: Peştele care nu se prăjeşte niciodată în tigaie. Mulţi români nu au habar: ”Se dezintegrează”

Același pește va oferi un gust și o textură complet diferite. Gândindu-te la modul în care dorești să servești peștele din punct de vedere al aromelor și al bucătăriei pe care le vrei încorporate în preparat, vei contribui mult la aducerea unei anumite varietăți în bucătărie.

Dar, așa cum spuneam, există și o altă variantă, pe lângă clasica făină, care te poate ajuta să dai o crustă crocantă și un gust delicios peștelui tău. Citește mai departe și pune acest ingredient în făina cu care prăjești peștele.

Ce ingredient poți folosi în făina cu care prăjești peștele

Un pește prăjit la cuptor devine super crocant și va fi un nou favorit pentru copii și adulți deopotrivă. Este practic un pește pane la cuptor, dar întotdeauna câteva trucuri în mânecă te pot ajuta  pentru a face orice lucru prăjit la cuptor extraordinar de bun. Peștele pane, de exemplu, făcut în casă este de departe mai bun decât peștele congelat.

Vezi și: Cum se prepară peștele la cuptor. Cu ce trebuie să-l stropești înainte de a-l găti ca să iasă fraged și gustos

Dar, pentru a reuși să faci ceea ce ți-ai propus, și pentru a nu te trezi cu carnea uscată, poți folosi în locul făinii universale, făina de grău. În aceeași măsură, fără a elimina făina, poți adăuga făina de porumb, cunoscută mai popular sub numele de mălai.

Iar dacă vrei să fie un preparat și mai spectaculos, le poți folosi pe amandouă, iar așa vei avea garantat peștele cu o crustă crocantă și un gust delicios.

Rețetă cu cele două ingrediente pentru un pește crocant și delicios

Și ca să fie totul complet, avem și o rețetă cu cele două ingrediente, pe lângă cele deja cunoscute. Iată, așadar, care sunt ingredientele:

  • 2-3 pești proaspeți
  • sare
  • piper
  • mălai
  • făină albă
  • cca. 500 ml ulei pentru prăjit

 

Pe lângă aceste ingrediente, mai ai nevoie de un mujdei de usturoi, o mămăligă aburindă și câteva felii de lămâie.

Ca și mod de preparare, trebuie stabilit de la început că ai nevoie ca peștele să fie unul proaspăt, nu congelat, am argumentat și de ce, ceva mai devreme.

Bănuim că știi că va trebui să cureți peștii de solzi și apoi să-i cureți de ceea ce se află în interior, precum și branhiile. După ce ai făcut acest prim pas, este recomandat să-i ștergi cu un prosop absorbant.

Vezi și: Ce să faci cu peștele înainte să-l pui în tigaie. Secretul bucătarilor de top, așa iese mult mai gustos

Acum ajungem la pregătirea pentru a-i pune la prăjit, iar începutul este asezonarea cu sare și piper, apoi, după ce ai pregătit mixul de făină și mălai, dă peștii prin el.

Este momentul să verifici dacă tigaia ta cu ulei este încinsă. Dacă da, pune peștii în tigaie, la aproximativ 170 de grade.

Nu îngrămădii peștii în același loc. Pune-i pe rând, mai ales dacă sunt întregi.

Când vezi că au făcut acea crustă crocantă pe care o dorești, scoate-i pe o farfurie mare, dar nu înainte de a așeza alte șervețele absorbante, ca să tragă uleiul.

Dacă ai deja pregătite mujdeiul, mămăliga și feliile de lămâie, este momentul să servești preparatul cu cei dragi. Poftă bună!