Punctul de pensie, majorat în 2022. Cât o să valoreze, dar și cu cât cresc salariile și alocațiile VIDEO

Punctul de pensie, majorat în 2022. Cât o să valoreze, dar și cu cât cresc salariile și alocațiile VIDEO
Cât va fi punctul de pensie în 2022?

Veste bună pentru o categorie de români! Punctul de pensie va fi majorat în anul 2022. Cât o să valoreze acesta și cu cât urmează să crească salariile și alocațiile? Iată promisiunile oficialilor pentru cetățeni pentru anul care bate la ușă!

Cât o să valoreze punctul de pensie în anul 2022?

Ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat la România TV care va fi evoluția pensiilor și salariilor românilor de la 1 ianuarie 2022. Oficialul și Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor (MF) se află printre ministerele care vor primi cei mai mulți bani la a doua rectificare bugetară din acest an. Marius Budăi vine cu garanție românilor în dreptul pensiilor și salariilor mai mari de la 1 ianuarie.

„Aseară a fost lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe rectificarea bugetară. În mod informal, pentru că încă nu s-a dat votul şi nu s-a depus jurământul, am luat legătura cu colegii mei din Ministerul Muncii şi din ceea ce am discutat, tot ceea ce s-a postat este suficient să încheiem luna decembrie fără nicio sincopă.

Vreau să-i liniştesc pe parinţii şi bunicii nostri, pe părinţii care au copii. Ceea ce trebuia sa se intample in luna decembrie se va intampla, iar ceea ce s-a spus şi s-a scris în programul de guvernare îl vom regasi în viitorul buget al anului 2022″, a declarat oficialul.

„Vom anunţa un calendar de implementare a legii de salarizare şi a legii pensiilor”

Acesta a mai declarat că în maximum 120 de zile va fi anunțat un calendar de implementare a legii de salarizare și a legii pensiilor. În momentul acela vor fi aduse în prim-plan și majorările ce vor fi făcute.

Marius Budăi a susținut că PSD a intrat în negocieri pentru forma coaliției actuale cu o linie roșie. Concret, formațiunea a venit cu mențiunea că formațiunea nu vrea să se treacă și să coboare mult sub acest pachet social promis.

„În maximum 120 de zile vom anunţa un calendar de implementare a legii de salarizare şi a legii pensiilor. În acel moment vom face public şi acele majorări. PSD a intrat in negocierile pentru formarea actualei coalitii cu o linie roşie, adică să nu trecem şi să nu coborâm mult sub acest pachet social pe care noi l-am propus.

Sa nu credem ca este o majorare care ii va îmbogăţi peste noapte pe părinţii şi bunicii noştri, doar vom încerca să creăm un scut în faţa valului de scumpiri. Ne dorim ca in maxim 120 de zile să anunţăm noul calendar de majorări”, a afirmat ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii şi Solidarităţi Sociale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI