Pulpe de pui la pahar, noua rețetă care a înnebunit internetul. Cum se prepară cel mai delicios preparat al momentului

de: Daoud Andra
26 10. 2024

Toată lumea știe rețeta de pui pe sticlă, însă pulpele de pui la pahar sunt cu totul altceva. Cea mai nouă rețetă devenită virală pe internet este ușor de preparat și arată foarte bine. Iată cum se face, pas cu pas!

Cum prepari pulpe de pui la pahar, cu orez

Dacă vrei să prepari o cină rapidă sau un prânz delicios, această rețetă este ideală. Ai nevoie doar de câteva pahare din sticlă rezistentă la căldură, pulpe de pui, legume și condimente. Practic, vei face pulpe de pui cu orez și legume la cuptor, dar fiecare porție va fi pusă într-un pahar separat.

Ingrediente:

  • 6 ciocănele de pui
  • 200 g orez
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • supă de pui sau apă
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2-3 linguri de ulei
  • pentru preparare: pahare de sticlă încăpătoare și rezistente, o tavă, folie de aluminiu

Pulpe de pui la pahar

Mod de preparare:

Curăță legumele și taie-le cubulețe. Morcovul poate fi dat prin răzătoarea mare. Pune toate legumele într-un vas, împreună cu orezul spălat și câteva linguri de ulei. Condimentează după gust și distribuie amestecul în cele 6 pahare de sticlă, așezate pe o tavă de copt. Ai nevoie de pahare înalte, de 250-300 ml, pentru a încăpea toate ingredientele. Toarnă puțină supă de pui sau apă în fiecare pahar, astfel încât orezul să o absoarbă atunci când se gătește.

Peste orezul cu legume, adaugă pulpele de pui unse cu puțin ulei și condimentate. Acoperă fiecare pahar cu folie de aluminiu și dă tava la cuptor. Pentru ca paharele să nu se spargă, trebuie să pornești cultorul în momentul în care pui tava înăuntru, nu să îl preîncălzești. Dacă se vor încălzi uniform, paharele nu se vor sparge.

Orezul și carnea se vor găti treptat, în circa 45 de minute sau o oră. De asemenea, grăsimea de la pulpe se va scurge peste orez, dându-i un gust aparte. Verifică din când în când paharele și mai adaugă supă sau apă, dacă mai este nevoie, astfel încât orezul să nu fie uscat.

În ultimele 10 minute, renunță la folia de aluminiu, pentru a se rumeni și pulpele. Când preparatul este gata, lasă tava în cuptor pentru a se răci treptat, astfel încât să nu riști să se spargă paharele, din cauza diferenței de temperatură. Când s-a răcit, preparatul poate fi savurat direct din pahare sau răsturnat în farfurii. În loc de orez, poți pune pe post de garnitură mix de legume sau cartofi tăiați cubulețe în pahare, în funcție de preferință.