Psiho-dieta, noul trend în slăbit fără sport și foame. Ce secret au descoperit nutriționiștii

de: Ana Chivu
09 03. 2021

Care sunt detaliile noului mod de a slăbit? O nouă dietă face ravagii în rândul doamnelor și domnișoarelor. Ce secret au descoperit nutriționiștii despre psiho-dieta, principiul prin care poți să slăbești fără sport?

Psiho-dieta – slăbește sănătos fără sport și foame

Mulți se împiedică de faptul că nu adoră să facă mișcare sau nu au timp, dar cu toate astea vor să aibă o siluetă de invidiat și un organism sănătos. Iată că s-a descoperit o metodă prin care poți să dai kilogramele jos fără să faci sport și fără să te înfometezi.

Principalul scop al psiho-dietei este să schimbe obiceiurile nesănătoase, astfel te scapă de greutatea optimă de care ai nevoie. ”Este un model de gândire. De ce? Pentru că reușim să corectăm obiceiurile alimentare negative pe care le-am avut până acum, să ne schimbăm comportamentul alimentar și să ajungem la ceea ce își dorește toată lumea – să nu ne mai îngrășăm, adică efectele să țină toată viața”, Anca Alungulesei.

Specialistul nu crede însă că dietele drastice sunt necesare. Focusul nu e pe farfuria de mîncare, pentru că acesta este doar un instrument prin care corpul începe să ardă accelerat stratul de grăsime. Se păstrează proteinele zilnice, legumele și carbohidrații puțini la număr.

De asemenea, există și gustări cu fructe: ”Deci eu nu recomand sport, recomand somn. De ce? Pentru că prin somn corpul se vindecă, se vindecă la nivelul celular, ne vindecăm emoțional prin somn, iar creieul se detoxifică. Cu cât dormi mai puțin cu atât te îngrași mai repede și nu poți să slăbești”, a mai dăugat specialistul.

Scapă de gândurile negative

”Creierul nostru are ca unică sarcină supravețuirea, el face orice ca să te conducă pe tine ca persoană către supravețuire, el nu are niciun alt scop. În momentul în care tu transmiți mesaj de suferință, în momentul în care transmiți mesaj de lipsă de iubire mintea ta face în așa fel încât tu să le obții. Kilogramele tale sunt acolo cu un scop, nu sunt degeaba. La un moment dat, mintea ta a găsit niște beneficii ascunse astfel încât să te conducă către îngrășare. Dacă te uiți la tine în oglindă și începi să îți vezi calitățile și nu îți mai vezi întâi defectele, deja este un pas că începi să te accepți în forma în care ești. Deci chiar dacă ți se pare greu, chiar dacă ți se pare dificil, ceea ce spui și îți repeți ție sunt mesaje pozitive, de încurajare. Nu spui că îmi este greu, îmi este dificil, spui „îmi este un proces provocator, mie îmi plac provocările”
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție (Sursa: Numai de bine de la Antena 3)