PSD ”lovește” cu melodia populară anti Europa: după maneaua lui Guță, copiii cântă ”Votați PSD!”

Autor: Puiu Alexandru - 07:30, 24 mai 2019

Campania electorală a PSD a coborât la un alt nivel în ultimele 24 de ore, prin publicarea unei melodii de muzică populară interpretată de copii.

Cel mai recent manifest anti Europa din partea partidului condus de Liviu Dragnea a ajuns online sub forma unui clip de aproximativ cinci minute și jumătate. La fel ca maneaua lui Guță de acum o săptămână, clipul de mai jos a generat multă discordie în mediul online.

În prima fază, a fost publicat pe pagina personală de Facebook a PSD-istului Codrin Ștefănescu, însoțit de mesajul ”A mai aparut un cantec superb din Tara Maramuresului ! Despre PSD ! ❤️❤️” În cazul în care exista vreun dubiu legat de faptul că acesta este un ”produs de campanie”, nu a durat mult până când clipul a fost postat pe canalul de YouTube al PSD Sector 2. 

Pentru că nu au fost blocate comentariile la clipul de pe YouTube, acolo vezi adevăratele reacții ale românilor la astfel de clipuri. În contextul în care linia melodică este specifică muzicii populare din Maramureș, crează niște asocieri fără nicio noimă între afinitatea pentru PSD și acea zonă a țării.

Având în vedere că maneaua pro PSD a lui Guță a fost ștearsă de pe YouTube, Dragnea speră ca acesta să fie viralul muzical care să apeleze la coarda sensibilă a românilor. Piesa este intitulată ”Hai români ieșiți la vot” și este interpretată de doi copii, Sorina și Corin Pop. Încercând să nege că a fost realizată pe banii partidului, Ștefănescu a comentat la propria postare de pe Facebook. „Superba melodia ! Nu noi am comandat asta ! Oamenii canta din tot sufletul. In toata tara !”, scrie Codrin Ștefănescu.

Dintre comentariile de pe YouTube, pot fi trecute în revistă mesaje precum ”Faceți MARAMUREȘUL de rușine!!! Foarte josnic să vă folosiți de așa ceva.” sau ”RUȘINE! Așa ceva nu se face. Copiii nu au nicio vină. Ei vor trebui să plătească datoriile noastre. Păcat.” Dacă mesajul nu era clar, faptul că piesa are peste 400 de dislike-uri și 30 de likeuri, ar trebui clarifice entuziasmul românilor pe subiect.