PSD, anunț uluitor în privința lui Raed Arafat. Sorin Grindeanu e ferm: „Un mare minus care trebuie îndreptat”

PSD, anunț uluitor în privința lui Raed Arafat. Sorin Grindeanu e ferm: „Un mare minus care trebuie îndreptat”
Războiul tacit dintre Alexandru Rafila și Raed Arafat

Alexandru Rafila și Raed Arafat, aparent, au lucrat bine împreună, în perioada în care actualul ministru de la sănătate era implicat în celula de gestionare a pandemiei. Dar, chiar din timpul audierilor în Parlament, Alexandru Rafila a dat de înțeles că Raed Arafat  ar putea să nu mai gestioneze 100% tot ceea ce este legat de pandemie. Un alt oficial al noului guvern care a confirmat acest lucru este vicepremierul PSD, Sorin Grindeanu.

Războiul tacit dintre Alexandru Rafila și Raed Arafat

Încă de la declanșarea pandemiei, secretarul de Stat pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost în prim-planul deciziilor. În același grup, cel puțin anul rtecut, s-a aflat și Alexandru Rafila, la acel moment reprezentantul OMS pentru România.

Alexandru Rafila și Raed Arafat, aparent, au lucrat bine împreună, în perioada în care actualul ministru de la sănătate era implicat în celula de gestionare a pandemiei. Dar lucrurile se pare că s-au cam schimbat, Alexandru Rafila dând de înțeles, încă de la audierile din Parlament, că dorește diminuarea atribuțiilor Secretarului de Stat Raed Arafat.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii.

Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, declara ministrul Alexandru Rafila.

Sorin Grindeanu confirmă intențiile ministrului sănătății

Când se va lua decizia de a-i diminua atribuțiile nu se știe, dar intenția este una certă din partea lui Alexandru Rafila. De altfel Vicepremierul PSD-ist, Sorin Grindeanu, a confirmat la rândul său faptul că i se pregătește ceva șefului de la DSU, Raed Arafat.

În interviul acordat în această seară celor de la Digi 24, Sorin Grindeanu a confirmat implicarea lui Alexandru Rafila în această celulă, declarând că „va fi o implicare puțin mai mare a ministrului Sănătății. Să vedem dacă lucrurile pot fi gestionate mai bine.”

„Nu e suficient un singur om, care a făcut foarte multe lucruri bune în România, dar și implicarea ministrului Alexandru Rafila este foarte bună. Este un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății. Eu am mai spus aceste lucruri.

Nimeni nu știa cine erau specialiștii din acel comitet tehnico-științific și nimeni nu explica. Asta e un mare minus care trebuie îndreptat. Lucrurile trebuie explicate mai bine, nu să trântim diverse hotărâri care bulversează populația. Aceste tipuri de hotărâri trebuie să fie argumentate”, a mai declarat Grindeanu.