PSD aduce o nouă amendă uriașă postului Realitatea TV. Ce s-a spus despre Florin Cîțu în direct

PSD aduce o nouă amendă uriașă postului Realitatea TV. Ce s-a spus despre Florin Cîțu în direct
Războiul Cîțu-PSD din august aduce amenzi usturătoare la Realitatea TV

În vara acestui an, când premier era Florin Cîțu, afirmând cu tărie că nu va face alianță cu PSD, Realitatea TV invita în studourile sale deputați și senatori social-democrați, care îl criticau cu vehemență pe premier. În afară de criticile, constructive în opinia invitaților, unii dintre aceștia au trecut și la atac la persoană și jigniri. Toate aceste situații, după ce au fost analizate de CNA, au adus și amenzi postului, în valoare de 10.000 de lei. Ulterior, CNA anunța că una din amenzile în valoare de 10.000 de lei avea să fie înjumătățită la 5.000 de lei.

Războiul Cîțu-PSD din august aduce amenzi usturătoare la Realitatea TV

Încă de la primele zile de guvernare Cîțu, social-democrații au apărut pe la toate posturile TV dând de pământ cu premierul. Majoritatea motivelor invocate de PSD erau legate de modul în care Florin Cîțu gestionase situația de la Ministerul de Finanțe, în guvernarea Orban, dar și gestionarea crizei din postura de premier.

Cele mai multe apariții ale social-democraților, conform forului CNA, au fost la Realitatea TV. Fie că vorbim de deputați, sau senatori PSD, majoritatea au apărut în emisiunile de dezbateri politice și sociale difuzate de Realitatea TV. Numai că de-aici încep și problemele postului, după cum justifică și CNA.

Mulți dintre invitați, în afară de analizele pertinente, au decis că este cazul să treacă și la atac la persoană și jigniri, făcute în mod public. Conform colegilor de la PaginadeMedia, derapajele secoial-democraților au fost nenumărate, ceea ce a atras și sancțiunile CNA împotriva postului Realitatea Tv.

Burtierele postului au atras amenzi de 10.000 de lei

În afară de aceste aspecte, sancțiunile CNA au venit și ca urmare a burtierelor Realitatea TV din timpul emisiunilor de dezbateri, unele dintre ele având titluri, după cum urmează, conform aceleiași publicații:

  • Cîţu tot nu spune dacă s-a drogat sau nu
  • Cîţu, amenezie totală când e vorba de cătuşe şi alcool
  • Ungureanu: Ar fi chiar imagini cu Cîţu în această ipostază

Un alt moment care a adus o amendă de 2.000 de euro, este emisiunea jurnalistei Ana Maria Păcuraru, din 20 august, emisiune în care deputatul PSD Dumitru Coarnă făcea afirmații defăimătoare la adresa premierului Cîțu:

„Cîţu refuză să ne spună dacă a consumat droguri. De ce? Pentru că a consumat droguri.”

„Oamenii aceşti sunt, dacă vreţi, şantajaţi, sunt şantajabili, sunt marionete ale unor grupuri de interese.”

„Sunt convins că a ştiut (n.r – Iohannis despre Cîţu) că a fost un beţiv în America şi un drogat.”

„Klaus Iohannis şi-a dorit premierul meu şi are un beţiv şi, eventual, un drogat.”

„Să ţii un beţiv… eventual, un drogat… în fruntea statului… ”, sunt doar câteva din afirmațiile făcute de Dumitru Coarnă la Realitatea TV.

Decizia CNA, după analiza tuturor acestor momente, a fost de amenda Realitatea TV cu  10.000 de lei, și cea de 2.000, legată de afirmațiile lui Dumitru Coarnă. După prima decizie, în septembrie forul anunța înjumătățirea amenzii de 10.000 de lei acordată postului, la 5.000 de lei, Realitatea TV având obligativitatea să le plătească integral pe toate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI