Protecția Consumatorilor are număr de WhatsApp. Sesizările urgente se fac doar aici

de: Emanuela Pană
08 02. 2022

Începând de luni, 7 februarie, consumatorii au la dispoziție un număr special de telefon pentru sesizarea neregulilor cu caracter de urgenţă, folosit exclusiv în aplicaţia WhatsApp, potrivit anunțului făcut de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Funcţia de apel video sau cu voce nu va putea fi folosită, astfel că urgențele se vor comunica prin mesaje scrise. Mai multe detalii, în continuare.

Protecția Consumatorilor are număr de WhatsApp

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a lansat, luni, 7 februarie, un număr special de telefon, folosit exclusiv în aplicația WhatsApp, unde românii vor putea face sesizări urgente.

După cum aminteam și mai sus, la acest număr, respectiv 0790.219.551, care nu va folosi funcţia de apel video sau cu voce, sunt așteptate mesaje scrise și imagini menite să sesizeze nereguli cu caracter de urgenţă în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg teritoriul României.

Concret, este vorba despre primirea de către consumatori a unor facturi mari, nereale, la gaze naturale și energie electrică, cazuri de debranşări, pentru neplată a unor facturi greşite la energie încă necorectate, dar și situații urgente, care pun sănătatea consumatorilor în pericol.

Dintre toate mesajele primite de la consumatori la numărul indicat, comisarii ANPC le vor selecta pe acelea care se află în competenţa legală de soluţionare a instituţiei şi le vor da curs.

Citește și: Ai fost furat la facturile de energie? ANPC are soluția: mail și telefon pentru clienții păgubiți

Sesizările urgente se fac doar aici

Mesajele trimise pe numărul special nu vor înlocui, însă, reclamaţiile realizate în mod curent, precizează ANPC.

„Primirea reclamaţiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcţie de raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea operatorul economic reclamat.

Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poştă –, în format electronic sau se depun personal, pentru soluţionarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege“, se arată în comunicat.