Prosoapele de bucătărie vor redeveni ca noi. Trucul care scoate petele cât ai clipi, nu e nevoie să le speli

Prosoapele de bucătărie vor redeveni ca noi. Trucul care scoate petele cât ai clipi, nu e nevoie să le speli
Cum să speli prosoapele de bucătărie? Scapă rapid de pete.

Gospodinele s-au săturat să arunce prosoape după câteva folosiri. Majoritatea dintre ele nu își doresc diverse pete de ulei sau alte ingrediente pe ele, așa că renunță la acestea și le înlocuiesc rapid. Nu trebuie să mai dai bani pe altele, ci să înveți să le speli în mod corect. Există câteva trucuri care te vor ajuta să le faci ca noi. Cu siguranță o să rămâi uimită de cât de bine vor arăta după prosoapele tale. Este vorba despre o modalitate neobișnuită, dar eficientă. Iată cum trebuie să procedezi!

Cum să cureți prosoapele de bucătărie: trucuri utile

Prosoapele de bucătărie au foarte mult de suferit. Un bucătar bun se cunoaște după numărul petelor de pe șorț sau prosoapele folosite în timpul gătitului, spun unii. Acest lucru este valabil, dar nu trebuie să te îngrijoreze la finalul zilei când e masa gata.

Țesătura albă rămâne deseori afectată de condimente, dulceață, grăsime și alte alimente cu care alegi să prepari prânzul sau cina. Majoritatea dintre gospodine au renunțat să le mai aducă la forma inițială și să le folosească în felul acesta. Cu siguranță în fiecare locuință există un prosop ,,sacrificat” pentru mai multe activități din bucătărie.

Află că există o modalitate care te poate ajuta să elimini petele fără spălare și înmuiere. Trebuie să umezești ușor zona afectată și să o freci cu săpun de rufe. Pune prosopul într-o pungă normală de plastic și bagă totul la cuptorul cu microunde preț de două-trei minute.

Ce trebuie să faci?

Deschide ușa aparatului după timpul expirat și scoate cu grijă punga și conținutul ei. Scoate prosopul din punga de plastic și vei vedea că pata a dispărut. De asemenea, ajută dacă freci puțin locul cu o soluție formată din bicarbonat de sodiu și puțin din detergentul pe care îl folosești în mod normal la mașina de spălat.

Dacă nu ești mulțumit, repetă procesul și pune după la un program scurt prosoapele pentru o împrospătate și mai bună. Nu uita că trebuie să stai cu ochii pe ceas atunci când pui punga în cuptorul cu microunde pentru că riști ca aceasta să se încălzească prea tare.

Poți face același lucru și cu bureții de vase. În felul acesta îi igienizezi și dezinfectezi pentru următoarele folosiri. Nu este recomandat să utilizezi de prea multe ori un burete pentru că el adună bacterii mai ales în recipientul în care stă până să se usuce, după ce ți-ai terminat treaba cu el.