Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Până la ce oră sunt deschise Kaufland, Cora, Lidl, Profi, Penny sau Ikea pe 15 august

Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Până la ce oră sunt deschise Kaufland, Cora, Lidl, Profi, Penny sau Ikea pe 15 august
Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022

Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Ce program vor avea cele mai mari magazine din România pe 15 august, atunci când creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Maria. Află în rândurile următoare.

Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022

Sfânta Maria este una dintre cele mai importante și așteptate sărbători de creștinii români. Este respectată cu strictețe, iar, în unele cazuri, unele magazine își schimbă programul pe data de 15 august, atunci când este sărbătorită. Este cazul și anul acesta?

Foarte mulți români își serbează ziua onomastică în această zi. Din punct de vedere legal, ziua de 15 august, care anul acesta va cădea într-o zi de luni, este zi liberă. În acest caz, programul magazinelor poate fi diferit.

Fiind liberă ziua de luni, unii români vor avea parte de o mini-vacanță. Dacă doresc să meargă la cumpărături în această zi, este bine de știut că supermarketurile vor avea program normal în această zi. Cu toate acestea, pot interveni unele modificări, iar programul ar putea fi mai scurt.

  • Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Orarul Mega Image

Datorită faptului că ziua de 15 august este zi liberă de la stat, multă lume se întreabă dacă programul marilor magazine va fi afectat. Ei bine, în cazul Mega Image, magazinele vor rămâne deschise. Trebuie să luați în considerare faptul că, în cazuri rare, lanțul de magazine modifică programul de lucru.

În general, magazinele Mega Image sunt închise doar de Paște, Crăciun sau Revelion, așa că puteți merge la cumpărături luni, pe 15 august, în magazinele Mega Image.

  • Programul magazinelor Sfânta Maria 2022. Ce orar au supermaketurile Lidl

Vești bune și pentru clienții lanțului de magazine Lidl. De Sfânta Maria, aceștia vor putea să facă cumpărături ca și până acum. Magazinele nu vor fi închise pe 15 august și nici nu vor funcționa după un program special de lucru.

De asemenea, magazinele Lidl sunt închise, în general, doar de Crăciun, Revelion și Paște. În caz contrar, ele funcționează după programul normal, care este de dimineață de la ora 07:00 până seara la ora 22:00.

Românii merg la mare în mini-vacanța de Sfânta Maria

Ziua de luni este liberă, ceea ce înseamnă că românii din toată țara se vor bucura de o mini-vacanță. Unii aleg să respire puțin aer curat și să se relaxeze, așa că își vor petrece cele 3 zile libere la munte.

Mulți dintre ei au ales să meargă la mare, fiind aproape sfârșit de sezon. Temperaturile sunt mari și este păcat să rateze o asemenea ocazie. Recent, s-a înregistrat o adevărată explozie de rezervări pe litoral, cu 106% mai mult decât în aceeași perioadă anul trecut.

Cu toate acestea, prețurile rămân destul de mari. În momentul de față, tariful mediu pentru o noapte de cazare este de circa 250-300 de lei, însă pot ajunge la sume mult mai mari, în funcție de câte stele are hotelul pentru care optați.

Surprinzător, foarte mulți care au ales litoralul în această mini-vacanță merg la Mamaia. Acest lucru se datorează prețurilor mult mai mici față de alte stațiuni. De exemplu, pentru trei nopți, cu mic dejun inclus, petrecute la un hotel de trei stele în Jupiter, turiștii vor plăti cel puțin 1.000 de lei.

Pe de cealaltă parte, în Mamaia același pachet costă în jur de 900 de lei. În Eforie Nord, pentru un hotel de patru stele și mic dejun inclus, românii vor trebui să scoată din buzunar peste 2.000 de lei pentru o cameră dublă.