Programul de la mașina de spălat durează mai mult timp decât arată inițial? Motivul este neașteptat, de fapt

de: Oriana Popescu
07 07. 2023

Cu siguranță și tu te-ai întrebat de ce minutele de pe ceasul mașinii de spălat par interminabile față de cele din realitate. Ei bine, acest articol îți va răspunde la toate nelămuririle.

Mașinile de spălat ne păcălesc?

Potrivit unui expert în mașină de spălat, există un motiv perfect pentru care numărătoarea inversă a mașinii de spălat tind să mintă, ceea ce poate face să pară că ultimul minut al ciclului durează pentru totdeauna. Așteptarea sfârșitului ciclului mașinii de spălat fiind una dintre marile frustrări ale vieții. Dar cei mai mulți oameni vor cunoaște frustrarea de a viziona numărătoarea inversă care nu pare să se termine niciodată. Un minut rămas pe ciclu nu înseamnă de fapt un minut.

Dar se dovedește că există un motiv pentru care ciclurile mașinii de spălat tind să se prelungească, ceea ce a explicat Vivien Fodor, managerul categoriei de rufe pentru Hotpoint UK. Ea a spus că motivul pentru care ora se schimbă este că mașina se adaptează pentru a funcționa mai eficient, economisind astfel bani.

”Cei mai mulți oameni se bazează pe cronometrele lor pentru mașina de spălat și uscător pentru a-și planifica treburile în jurul zilei – și pe bună dreptate! Acesta este motivul pentru care majoritatea aparatelor moderne au afișaje pentru a vă spune cât timp a mai rămas din ciclu.

Deși diferența nu este de obicei mare, acest lucru poate fi frustrant. Cu toate acestea, există o explicație perfectă pentru acest lucru – și de fapt vă ajută să economisiți energie și bani.”, a spus Vivien Fodor.

Citește și: Ce trebuie să scoți din priză ca să plătești mai puțin: cum micșorezi factura la curent, în pași simpli

Experimentul cu mașina de spălat

O autoare cunoscută, That Ginger Fella pe TikTok a făcut recent un videoclip în legătură cu această problemă relatabilă – glumind că, atunci când a mai rămas un minut pentru numărătoarea inversă, mai are timp să iasă la plimbare, să ia cina înainte de a ajunge acasă. înainte ca ciclul să se termine.

În urma acestui filmuleț, internauții au empatizat cu Fella și și-au expus în comentarii supărarea pe care și ei o au.

”Da! Am stat acolo așteptând și a durat încă cinci minute!! Am fost atât de supărat.”, a comentat un internaut.

”Așteptarea clicului este ca o eternitate, este ca, spune-mi doar dacă ai nevoie de timp suplimentar”, a adăugat un altul.

”Cea mai mare minciună spusă vreodată.”, a spus o altă urmăritoare.

Citește și: Prima mașină românească de spălat rufe a fost inventată de un țăran hunedorean: Ion Stoica, un adevărat Da Vinci al epocii sale