Prognoza meteo weekend 20-21 iunie 2020. Cum va fi vremea în toată țara

de: Năstase Mirabela
19 06. 2020

ANM a dat o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată în toată țara. În intervalul menționat, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Prognoza meteo sâmbătă, 20 iunie 2020

Mai mult, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.

Prognoza meteo pentru data de sâmbătă, 20 iunie, anunță că cerul va avea înnorări accentuate în cea mai mare parte a țării și, îndeosebi după-amiaza și noaptea. De asemenea, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

În Capitală, vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile termice maxime vor fi de 27…28 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 16 grade.

Prognoza meteo duminică, 21 iunie 2020

Duminică, vremea va fi în continuare instabilă, mai ales în nordul, centrul și estul țării, unde vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, se anunță grindină. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala local, îndeosebi după-amiaza și seara. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate, în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 de grade.

În Capitală, cerul se anunță temporar noros și mai ales după-amiază și seara vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile termice maxime se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cele minime vor fi de 15 – 17 grade.