Prognoza meteo, sâmbătă, 14 decembrie. Sunt așteptate ninsori

Prognoza meteo, sâmbătă, 14 decembrie

Specialiștii de la ANM au anunțat prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 14 decembrie 2019. Sunt așteptate precipitații, dar și ninsori.

Prognoza meteo, sâmbătă, 14 decembrie

Weekendul vine cu o vreme caldă pe teritoriul României. Precipitațiile care vor cădea exclusiv sub formă de ploaie la altitudini de sub 1000 – 13000 de metri. În nordul Olteniei se vor acumula cantități mai însemnate de apă, în special în prima parte a intervalului. Sâmbătă, vremea va fi ploioasă în prima parte a zilei, în sud și est, după orele prânzului și în rest. Se anunță ninsori la munte, dar stratul de zăpadă nu va fi mai gros de 10 centimetri.

Prognoza meteo, sâmbătă, 14 decembrie. ANM, vești neașteptate. Sunt așteptate ninsori
Foto: captură ANM

De altfel, limita ninsorilor va scădea până la 1000 de metri. Maximele zilei vor fi cuprinse în general între 7 și 12 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 9-14 grade Celsius în Banat și Crișana, 6-11 grade Celsius în Oltenia și jumătatea nordică a Munteniei, 11-16 grade în jumătatea sudică a Munteniei și în Dobrogea și 6-1 grade Celsius în Moldova.

Vremea în București

Prima parte a zilei va avea un cer noros, 13 grade Celsius în termometre și un procent de precipitațiii de 25%. Vântul va sufla cu o putere de 9 kilometri pe oră, ajungând în rafale la 17 kilometri pe oră. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, gradele în termometre vor scădea până când vor ajunge la 4 grade Celsius. Procentrul de precipitații va avea același procent, iar vântul va sufla cu o putere de 9 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 15 kilometri pe oră.

Vremea 15 decembrie, în țară

Duminică, 15 decembrie 2019 – ziua începe cu o vreme mohorâtă și ploi slabe local în sud-estul țării. Situația se va ameliora treptat și cerul va deveni parțial senin. Vântul va sufla moderat în Carpații Orientali și slab în restul României. Maximele vor urca la prânz până spre 4-9 grade în Transilvania și Maramureș, 9-14 grade Celsius în Banat, Crișana și Oltenia și 7-12 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Cele mai ridicate valori așteptate se vor înregistra în sudul Banatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI