Prognoza meteo pentru iulie 2023. Ce se întâmplă chiar la început de lună, avertisment ANM

de: Manolică Anca
01 07. 2023

Potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), luna iulie va avea mai multe zile extrem de călduroase, cu temperaturi ce vor fi peste normalul perioadei. Hai să vedem, totuși, cum va arăta vremea, pe intervaluri, în țara noastră în luna lui Cuptor.

Prognoza meteo pentru iulie 2023

Dacă în prima lună de vară temperaturile s-au învârtit în jurul celor normale pentru perioada din calendar și doar izolat au fost înregistrate valori ceva mai ridicate, în luna lui Cuptor vremea se va încălzi considerabil.

După cum estimează experții ANM, iulie începe deja cu temperaturi „ușor mai ridicate decât normalul perioadei”. Află în rândurile de mai jos cum va fi vremea în perioada 3 – 31 iulie 2023.

Prognoza meteo săptămâna 3 – 10 iulie

Prima săptămână din a doua lună de vară va aduce temperaturi ce se vor situa peste cele obișnuite pentru această perioadă în regiunile sudice, estice, nordice și centrale, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiate de cele normal.

Cantitatea de precipitații va fi excedentară în regiunile vestice și sud- vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiată de cea normală pentru data din calendar.

Săptămâna 10 – 17 iulie

Pentru săptămâna 10 – 17 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul celor normale.

Potrivit datelor ANM, media multianuală a temperaturilor pentru acest interval se situează în jurul valorii de 22 de grade Celsius în sud, sud-est și vestul extrem, în restul regiunilor fiind ușor ușor mai scăzută.

Cantitatea de precipitații se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 17 – 24 iulie

Mediile valorilor termice vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în Est, Sud-Est și centrul teritoriului, în timp ce în rest se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru data din calendar, la nivelul întregii țări.

Citește și: Cum să răcorești apartamentul pe caniculă, fără aer condiționat. Ce trucuri să încerci

Săptămâna 24 – 31 iulie

Mediile temperaturilor vor fi peste cele normale pentru data din calendar în regiunile de Est și Sud-Est, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale.

Cantitatea de precipitații va fi excedentară în zonele de Nord și Vest, iar în restul teritoriului se va situa în limite normale pentru acest interval.

Citește și: „Insula de căldură”, fenomenul meteo ciudat care are loc doar în Bucureşti. De ce întâmplă asta, de fapt