Prognoza meteo până la jumătatea lunii aprilie. Locul din România unde zăpada a depăşit un metru

de: Anca Lupescu
17 03. 2024

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele săptămâni și chiar dacă este trecut de jumătatea lunii martie, în unele părți din România stratul de zăpadă este perfect pentru a schia. Totuși, specialiștii spun că tmperaturile vor fi mai ridicat decât normalul pentru această perioadă, deși ploile vor fi apropiate de normele pentru această perioadă.

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii aprilie

Metorologii ANP au emis prognoza pentru perioada 25 martie – 1 aprilie. Temperaturile medii vor fi mai ridicat decât normalul pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Ploile se încadrează în regimul apropiat de cel normal, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării. Pentru săptămâna 1-8 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicat decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

În schimb, ploile vor fi apropiate de normalul pentru această perioadă la nivelul întregii țări. În perioada 8-15 aprilie.

Prognoza meteo pentru perioada 8-15 aprilie indică faptul că temperaturile vor fi ușor peste medie pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general în limitele normale pentru acest interval de timp, în toate regiunile. Astfel, se preconizează o perioadă cu vreme frumoasă, caracterizată de temperaturi peste medie. 

În plus, în București, pe data de 16 aprilie, se așteaptă o zi plăcută, cu temperaturi de 14 grade Celsius, iar pentru ziua următoare se prognozează că va fi chiar mai cald, cu temperaturi de până la 18 grade Celsius, conform meteorologilor ANM.

Locul unde zăpada are un metru în România

Cu toate că în majoritatea orașelor temperatura este una de primăvară, există și un loc în țară unde zăpada este ideală pentru iubitorii de schi. 

Pe domeniul Șureanu, oamenii încă se bucură de sporturi de iarnă și de zăpadă. Copiii s-au dat cu sania weekendul acesta și au făcut oameni de zăpadă.

Și pârtiile din Poiana Brașov au fost asaltate de români dornici de puțină distracție în zăpadă și sporturi de iarnă.

În weekendul acesta s-a dat startul la cea de-a cincea ediția a Cupei Șureanu. Traseul a fost de dificultate medie și s-au înscris aproape 120 de persoane. Administratorii spun că sezonul de schi va mai dura încă două săptămâni cel puțin.

Cei care vor să profite de stratul de zăpada trebuie să știe că toate cele 14 pârtii de ochii de pe domeniul Șureanu sunt deschise.

Și în Masivul Postăvaru zăpada are în jur de 40 de centimetri în partea superioară, toate pârtiile fiind în condiții optime.