Prognoza meteo în săptămâna 16 – 22 decembrie. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius

Autor: Alexandra Chivu - 18:04, 15 dec. 2019
Prognoza meteo în săptămâna 16 - 22 decembrie

Meteorologii au informat ce vreme ne va acompania în săptămâna 16 – 22 decembrie 2019. Țara va fi lovită de un val de aer cald, așa că se vor înregistra temperaturi de peste 20 de grade Celsius, mult mai mari față de cele normale pentru perioada menționată.

Prognoza meteo în săptămâna 16 – 22 decembrie

Meteorologii anunță că România va fi traversată de un val de aer tropical, lucru care va duce la temperaturi maxime de până la 16 – 20 de grade Celsius în unele regiuni ale teritoriului. De miercuri, 18 decembrie, vremea se încălzește în toată țara. În regiunile de câmpie și deal, dar mai ales în cele de pe litoral și din sudul teritoriului, se vor înregistra maxime de până la 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo în săptămâna 16 - 22 decembrie. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius
Meteorologii au anunțat că vom avea parte de temperaturi de peste 20 de grade Celsius

De altfel, nu numai în data de 18 decembrie vom avea parte de temperaturi anormale pentru perioada în care ne aflăm, ci toată săptămâna. Ne așteaptă temperaturi de primăvară, iar acest lucru se va simți mai mult ca sigur la Târgoviște, unde se vor înregistra chiar și 21 de grade Celsius, dar și în Ploiești, unde în termometre vor fi 20 de grade Celsius.

Explicațiile meteorologului

„Vine un val de aer cald peste țara noastră. Temperaturile resimțite sunt anormal de mari pentru această perioadă, sunt practic temperaturi pentru luna mai. Vor fi temperaturi istorice. Miercuri, vom ajunge la 21-23 de grade Celsius, ceea ce pentru luna decembrie este complet uluitor. De vineri, vremea se va răci treptat, dar de Crăciun vom avea tot temperaturi de primăvară”, a explicat meteorologul Silviu Grigore, la România TV.

Vremea în luna decembrie

Luna decembrie se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteo, anume ninsoare, asociată cu intensificări ale vântului, ceață, lapoviță și ploaie. O influenţă specială asupra României începe să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului va marca o scădere, în medie cu 4 – 6 grade Celsius, comparativ cu ultima lună de toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI