Prognoza meteo de Paște și de 1 mai. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea în țară

de: Manolică Anca
31 03. 2023

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru Paște și 1 mai. Potrivit acestora, în următoarele 4 săptămâni valorile termice vor fi puțin mai scăzute decât normalul perioadei sau în general apropiate de cele normale. Dar hai să vedem cum va fi vremea în fiecare interval.

Prognoza meteo de Paște și de 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru perioada 3 aprilie – 1 mai. Potrivit estimărilor meteorologilor, valorile se vor situa, în mare, în limita valorilor normale pentru data din calendar. Hai să vedem cum va fi vremea de Paște și de 1 mai.

Săptămâna 3 – 10 aprilie

Valorile termice vor fi mai mici față de specificul perioadei în care ne aflăm, pe toată suprafața țării. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, cu precădere în sudul țării.

Săptămâna 10 – 17 aprilie

Temperatura medie a aerului va înregistra valori puțin mai scăzute față de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea zonelor din țară. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 17 – 24 aprilie

Temperaturile medii vor fi aproape de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Media valorilor termice se va situa în jurul celor specifice pentru săptămâna aceasta, în toată țara. Regimul pluviometric va fi local deficitar în zonele montane și sub-montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 1 aprilie 2023

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar va ploua în majoritatea zonelor din țară și se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla cu putere mai ales în zonele de munte. Temperatura maximă va fi situată între 11-20 de grade Celsius, iar cele minime între 2 și 10 grade Celsius.

Citește și: Furtuna Mathis loveşte Europa, aduce fenomene meteo periculoase. Ce se va întâmpla în România

Administrația Națională de Meteorologie informează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.