Prognoza meteo. Anunțul ANM: Val de aer polar în România. Vine prima ninsoare

Prognoza ANM. Prima ninsoare vine mai repede decât ne așteptam

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o prognoză special, în conformitatea cu condițiile meteo speciale din zilele acestea. Valul de aer polar care a cuprins România vine la pachet și cu prima ninsoare. Care sunt maximele și ce regiuni vor simți din plin gradele în minus și fenomenele care sunt de obicei emblema iernii?

Prognoză ANM: valul de aer polar vine cu lapoviță și ninsori

Zilele trecute, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că țara va fi cuprinsă de un val de aer rece, așa că mercurul din termometre va urma să scadă brusc. Din fericire, situația nu va dura foarte mult, pentru că temperaturile vor reveni la cele normale perioadei în curând. Pe lângă vremea răcoroasă resimțită de toți, vom avea parte și de lapoviță și ninsori în unele regiuni ale teritoriului României.

Vântul va fi prezent cu intensificări, alături de condițiile extreme ale iernii, în zonele înalte. Vremea se va răci în special de azi, 19 septembrie, în toate regiunile. În zona montană sunt prezente înnorări temporare, ploi, iar la peste 1.900 de metri își vor face apariția și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 14- 22 de grade Celsius, minimele fiind cuprinse între 3- 13 grade Celsius.

Valul de aer polar își face simțită prezența! Avem parte de ninsori și lapoviță
Valul de aer polar își face simțită prezența! Avem parte de ninsori și lapoviță

Ce spun meteorologii?

„De joi, temperaturile scad şi în sud. Va fi o scădere spectaculoasă a temperaturii, probabil temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Iar în zonele unde va fi înnorat şi va fi şi ploaie, este şi cazul Bucureştiului, temperaturile se pot situa chiar sub valoarea de 20 de grade. Joi va fi ziua cea mai rece. De vineri temperaturile încet, încet temperaturile vor începe să crească. Dar această încălzire se va simţi abia la începutul săptămânii viitoare”
Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI