Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 24-25 august. Ce se întâmplă cu vremea

Autor: Chivu Ana - 08:01, 23 aug. 2019

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza meteo pentru weekendu-ul 24-25 august. Maximele nu contenesc să scadă, precipitațiile nu-și vor face apariția, iar cerul va fi senin în mare parte. Care sunt temperaturile în București și în toată țara în perioada specificată?

Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 24-25 august

Vremea va fi foarte călduroasă în majoritatea teritoriului țării, mai ales la câmpie din sud-vest și sud. După-amiaza și seara se va înnora și vor apărea descărcări electrice și averse în majoritatea zonelor, mai ales la munte. Vântul va sufla moderat, iar intensificări se vor resimți în zona de est și sud-est.

„Va fi o vreme cu de toate, respectiv o răcire faţă de zilele anterioare. Ploile îşi vor face şi ele apariţia. Mare atenţie pentru zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde vor apărea averse însemnate cantitativ, deci pentru Valea Prahovei„,
Alina Şerban, meteorolog ANM

Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 24-25 august
Prognoza meteo ANM pentru weekend-ul 24-25 august

Vremea în București

Specialiștii anunță că indicele temperatură-umezeală va urma să depășească pragul critic de 80 de unități, în special în centrul Capitalei. Se anunță temperaturi mari și o căldură care se va resimți pe tot parcursul zilei de joi. Temperatura maximă din cele două zile este între 35-36 grade Celsius, alături de minimele de 20-21 de grade Celsius.

Sâmbătă
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță maxima de 32 de grade Celsius, alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din direcția de est-nord-est cu 15 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Minima nopțiieste de 20 de grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de est a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h.

Duminică
Maxima zilei de duminică, 25 august, este de 33 de grade Celsius, alături de un cer însorit. Vânturi vin din zona de nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Noaptea aduce minima de doar 20 de grade Celsius și un cer senin. Vânturi vin din zona de est-nord-estcu 9 km/h și cu rafale de 18 km/h, coform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI