Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 9 octombrie. Vremea se încălzește semnificativ: zonele unde se vor înregistra 25 de grade

de: Alexandra Chivu
08 10. 2019

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru miercuri, 9 octombrie 2019. După o perioadă în care gradele din termometre au scăzut drastic în întreaga țară, vremea se încălzește semnificativ. Zonele unde se vor înregistra 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 9 octombrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru miercuri, 9 octombrie. Veștile sunt bune, căci meteorologii au anunțat, începând cu data menționată, că vremea se va încălzi treptat. Maximele vor atinge și 25 de grade Celsius, pe 14 și 15 octombrie, în Banat și Crișana, iar minimele vor ajunge până la 8-9 grade Celsius. Cu toate acestea, condițiile de apariție a ploilor vor rămâne destul de ridicate iar ele vizează îndeosebi zilele următoare.

Vremea în București, 9 octombrie

Miercuri, 9 octombrie, maxima înregistrată în București va fi de 21 de grade Celsius, în timp ce vântul va sufla slab, cu o putere de 7 kilometri pe oră, în rafală ajungând la 13 kilometri pe oră. Cert este că va fi mai cald decât în zilele precedente, iar precipitațiile nu își vor face simțită prezența.

Vremea în București, miercuri, 9 octombrie. Foto: accuweather.com

În a doua parte a zilei,  conform accuweather.com, termometrele vor arăta 6 grade Celsius, care se vor simți cu un grad mai puțin. Cerul va fi senin, în timp ce vântul va sufla cu o intensitate de 7 kilometri pe oră, în rafală ajungând la 13 kilometri pe oră, iar precipitațiile nu se vor ivi.

Anunț ANM: Multe zile cu ploaie în octombrie

  • 14 – 21 octombrie – temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, în special în regiunile extracarpatice. Până în data de 28 octombrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregului teritoriu, posibil chiar să fie ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.
  • 28 octombrie – 4 noiembrie – mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de celenormale pentru această perioadă, poate ușor mai ridicate în regiunile sudice, estice și sud-estice.