Prognoza meteo ANM pentru marți, 22 octombrie: gradele scad sub pragul înghețului

Prognoza meteo ANM pentru marți, 22 octombrie: gradele scad sub pragul înghețului

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru marți, 22 octombrie. Meteorologii au anunțat nori joși și grade care scad sub pragul înghețului.

Prognoza meteo ANM, marți, 22 octombrie

Experții de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că ziua de marți, 22 octombrie, va fi marcată de o diferență uriașă între maximele și minimele termice. Mai clar, în timp ce în unele zone va fi vreme de vară și se vor atinge 28 de grade Celsius, în altele, gradele scad sub pragul înghețului, mercurul din termometre atingând -1 grad Celsius.

Ziua de marți va începe cu nori joși, care se vor risipi până în orele prânzului. În rest, ziua va fi deosebit de frumoasă. Excepție fac zonele izolate din Moldova, Dobrogea și Muntenia, unde ceața și burnița vor fi prezente nu numai în prima parte a zilei, ci și în a doua. După ce trecem de ceața existentă în fiecare dimineață de câteva zile încoace, vântul va sufla slab, până la moderat, iar cerul va fi senin. Minimele se vor situa între – 1 grad Celsius în depresiuni și 17 grade Celsius în Dealurile de Vest. Maximele vor fi cuprinse între 16 grade Celsius pe litoral și 18 grade Celsius în vest și sud-vest.

Vremea în București, marți, 22 octombrie

Conform accuweather.com în prima parte a zilei se anunță nori joși și ceață, dar o maximă de 24 de grade Celsius, care se va simți cu un grad mai mult. Precipitațiile nu își vor face prezența, procentul lor fiind de 0%, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, din est, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 22 octombrie: gradele scad sub pragul înghețului
Foto: Accuweather.com

A doua parte a zilei aduce 8 grade Celsius, grade care sunt acoperite de aceeași nori joi existenți dimineață. Precipitațiile nu vor apărea nici pe seară, fiind tot la procentul de 0%, iar vântul va sufla slab, cu o putere de 6 kilometri pe oră, în rafale ajungând de 9 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI