Prognoza meteo ANM pentru joi, 23 ianuarie. Schimbare bruscă de temperatură

de: Ana Chivu
23 01. 2020

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Care sunt condițiile meteo pentru ziua de joi, 23 ianuarie? Schimbarea bruscă de temperatură aduce maxime puțin peste cele normale perioadei în care ne aflăm.

Prognoza meteo  ANM pentru joi, 23 ianuarie

Meteorologii indică un cer variabil cu înnorări în prima parte a intervalului specificat, în nordul, centrul și estul României. În rest, va fi mai mult senin. Pe arii restrânse la munte va ninge slab, iar precițiitațiile mixte își vor face apariția în Transilvania și izolat în Moldova. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali cu rafale de peste 90- 100 km/h, local și temporar în Moldova cu viteza de 70 – 80 de km/h.

Rafalele vor depăși 55 – 65 de km/h în nord-estul Munteniei și Dobrogea, iar trecător vor fi și în Transilvania și Oltenia. Pe timpul nopții, vântul va slăbi în intensitate, iar ușoare intensificări se vor menține pe crestele montane. Temperaturile vor fi ușor mai scăzute în depresiunile din zona de est a Transilvaniei unde maximele se vor situa între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele între -11 și 0 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru joi, 23 ianuarie, indicată de către Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București

Maxima pe timpul zilei pentru ziua de joi, 23 ianuarie, în București, va fi de 6 grade Celsius, alături de un cer cu nebulozitate variabilă. Vânturi vin din zona de vest a teritoriului României cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h. Minima nopții indică doar -6 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de sud a României cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.

„Valabil de la : 23-01-2020 ora 3:00 până la : 23-01-2020 ora 8:00 În zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze care vor depăși la rafală 120-130 km/h”
Administrația Națională de Meteorologi