Prognoza meteo actualizată pentru România. Vremea o ia razna, se întâmplă până joi
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo actualizată pentru România. Potrivit acestora, vom avea parte de o schimbare bruscă a vremii, un val de aer polar urmând să pătrundă pe teritoriul țării noastre. La ce să ne așteptăm până joi, 17 noiembrie 2022.
A fost emisă prognoza meteo actualizată pentru România
ANM a prezentat o prognoză meteo actualizată pentru România. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că un val de aer polar va pătrunde pe teritoriul țări noastre, provocând schimbări importante ale vremii în următoarele ore.
În mai multe regiuni ale țării, maximele nu vor mai depăși valoarea de patru grade Celsius.
„Într-adevăr, vorbim de o răcire semnificativă atât pe parcursul nopților cât și pe parcursul zilei pentru că valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, mai ales începând de mâine în partea de nord-vest a țării, acolo unde, mai ales în nordul Moldovei, maximele nu vor mai depăși 4 grade Celsius.
Doar în partea de sud a Olteniei, sud-vestul Munteniei și în zona litoralului vorbim de maxime, care mai pot atinge valori de 16-17 grade.
Însă de poimâine se va răci și în aceste zone. Vorbim de temperaturi care se vor încadra, în general, între 2 până la cel mult 13-14 grade cu minime în zonele depresionare până la -4 grade Celsius și 10 grade în zona litoralului”, a transmis Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.
Unde va ninge
În acest interval, potrivit meteorologilor, vor apărea și ninsorile, în zonele de munte. Vântul va bate puternic, cu maxime la „rafală de 80-90 de kilometri pe oră astfel încât, mai ales la altitudini mai mari de 1.700 de metri, acolo unde vor predomina ninsorile, este posibil să consemnăm viscol”. Va ninge și în partea de nord a Moldovei, în Maramureș și în zona de este a Transilvaniei.
„Ninsori și precipitații mixte, mai ales vor fi de interes și în partea de nord a Moldovei, posibil și în Maramureș și în partea de est a Transilvaniei.
În rest, vorbim de precipitații sub formă de ploaie și cantități de apă care se pot situa frecvent în 15-25 de litri pe metru pătrat”, a adăugat directorul ANM, pentru sursa citată.