Prognoza meteo actualizată până în noiembrie. Schimbări radicale ale vremii, meteorologii au făcut anunțul

de: Mariana Olteanu
11 10. 2023

Vremea este într-o continuă schimbare. În plină toamnă, România va fi lovită de un val de frig. Cum va afecta acesta temperaturile din următoare perioadă? Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea în perioada 09.10.2023 – 16.10.2023?

În cursul săptămânii acesteia, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Cu toate acestea, valorile termice vor fi puțin mai ridicate în regiunile din vestul și sud-vestul țării. În ceea ce privește ploile, sunt șanse mici ca acestea să-și facă apariția.

Vremea în săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023?

În ceea ce privește vremea pe parcursul săptămânii următoare, temperaturile vor fi medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice. În restul regiunilor, temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale.

Prognoza meteo în săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Temperaturile se vor menține scăzute și în intervalul 23.10.2023 – 30.10.2023. Potrivit meteorologilor, este posibil ca acestea să fie mai ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Citește și: Când se va schia în România, în toamna lui 2023. Când se schimbă vremea la munte

Cum va fi vremea în săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

La începutul lunii noiembrie, vremea își va reveni la normal. Temperaturile vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Este posibil ca regimul pluviometric să fie mai ridicat în majoritatea regiunilor.

Citește și: Când vine vremea rea în România. Meteorologii ANM au anunțat prognoza meteo pentru patru săptămâni

Vremea astăzi, 11 octombrie

În cursul zilei de astăzi, vremea se va încălzi semnficativ. Potrivit meteorologilor de la ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în nord. Pe parcursul zilei de astăzi sunt așteptate ploi în nordul țării.Sunt așteptate temperaturi cuprinse între 2 și 15 grade. De asemenea, dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață.

În capitală, vremea va fi una frumoasă. Pe tot parcursul zilei de astăzi, cerul va fi senin. Din când în când, vântul va bate moderat. În ceea ce privește temperaturile, sunt așteptate valori termice de 24 de grade. Minimele se vor situa între opt și 11 grade.  Vremea se va meține frumoasă, iar iarna nu dă semne că se apropie. În ceea ce privește prima zăpadă, ANM precizează că primii fulgi își vor face apariția în jurul datei de 19 noiembrie, data fiind valabilă inclusiv pentru București, dar și pentru alte zone din țară.

Citește și: Iarnă în plină toamnă, în România! E val de aer polar, prognoza meteo până la final de octombrie