Prognoza ANM pentru iarna 2019. Meteorologii au anunțat când ninge în fiecare zonă a țării

Autor: Andrei Simion - 08:45, 16 nov. 2019
Prognoza ANM pentru iarna 2019. Ce spun meteorologii?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorlogie au anunțat faptul că va ninge în fiecare zonă. Iată cât de tare s-au schimbat măsurătorile specialiștilor și cum va fi, de fapt, iarna lui 2019!

Prognoza ANM pentru iarna 2019

Cu toate că la începutul lunii noiembrie specialiștii anunțau că iarna aceasta va fi una dintre cele mai grele din ultimii 30 de ani, lucrurile s-au schimbat radical. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că irna aceasta va fi mai caldă decât de obicei. Deși temperaturile vor trece de normalul perioadei, vor exista totuși episoade de vreme extremă: ger, viscol și ninsori abundente. Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a susținut că precipitațiile vor fi în limitele normale sau ușor deficitare.

Potrivit sursei citate, un alt lucru interesant la iarna lui 2019 este faptul că activitatea solară este în continuare pe minim, situație care durează în România de mai bine de un an. Cu toate că iarna va avea episoade reci, nu este ceva exepțional. În acest context, regimul mediu al temperaturilor în zona Europei urmează să fie mai ridicat, iar regimul precipitațiilor să fie apropiat de normal sau ușor deficitar.

Prognoza ANM pentru iarna lui 2019. Ce anunț nou au specialiștii?
Prognoza ANM pentru iarna lui 2019. Ce anunț nou au specialiștii?

„Sunt favorizate pătrunderile de aer rece înspre zone mai sudice”

„Studiile arată că se poate corela activitatea solară minimă cu un vortex polar puţin organizat. Ne amintim că vortexul polar reprezintă zona de vânturi foarte puternice, de la altitudini ceva mai înalte, important este că acele vânturi puternice au rolul de a menţine aerul foarte rece, cel mai rece, deasupra regiunilor arctice. Atunci când acest vortex slăbeşte, sunt favorizate pătrunderile de aer rece înspre zone mai sudice. Nu este ceva excepţional, ştim foarte bine că în mod firesc în ţara noastră, în timpul iernii, sunt episoade cu temperaturi mai scăzute, episoadele de ger”
Florina Georgescu, director ANM

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI