Profeția tulburătoare pentru omenire. Vor muri și mai mulți oameni decât de Covid. Ce urmează acum

Expertii au facut noi dezvaluiri tulburatoare

Experții internaționali au precizat că pandemiile vor deveni tot mai frecvente, se vor răspândi mai rapid și vor produce mai multe pagube economice, ucigând mai multe persoane decât maladia de coronavirus, dacă nu se va acționa pentru a stopa degradarea naturii, un fenomen ce duce la propagarea unor noi boli în rândul oamenilor, conform DPA.

Profeția tulburătoare pentru omenire

Conform unui raport realizat de Platforma Interguvernamentală de Știință și Politici referitoare la Biodiversitate și Servicii Ecosistemice. apariția noului coronavirus a fost în întregime provocată de activități umane.

Potrivit Agerpres, aceleaşi activităţi care provoacă pierderea biodiversităţii şi schimbările climatice sporesc totodată riscul pandemic. De asemenea, schimbarea utilizării terenurilor, expansiunea agricolă, comerţul şi consumul de animale sălbatice creşte contactul dintre vieţuitoarele sălbatice, animalele de la fermă şi oameni, fapt ce permite microbilor să ajungă la oameni, a spus acest grup format din 22 de experţi.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că noul coronavirus provine de la lilieci, dar şi că oamenii s-ar fi putut infecta de la animalele sălbatice comercializate într-o piaţă din Wuhan, China.

”Factorii care sporesc riscul de răspândire a factorilor patogeni, transmiterea, contagiunile şi bolile între specii sunt intensificaţi în pieţele cu animale vii, unde animalele sunt deseori ţinute pentru lungi perioade în condiţii supraaglomerate, cu practici precare de igienă, amestecate cu specii diverse şi în contact apropiat cu grupuri mari de oameni care călătoresc dintr-o regiune într-alta ca să cumpere deseori animale vii”, se spune în acelaşi raport.

Dar pe de altă parte, conservarea regiunilor protejate şi reducerea exploatării zonelor cu o înaltă biodiversitate pot să reducă drastic riscul pandemic, conform raportului.

”Putem depăşi epoca pandemiilor, dar, pentru acest lucru, este nevoie de o atenţie mai mare asupra prevenţiei şi nu doar asupra modului în care reacţionăm”, a declarat Peter Daszak, cercetătorul care a condus acest studiu.

Expertii au facut noi dezvaluiri tulburatoare

 

Record absolut de cazuri de Covid în România

Vineri, 30 octombrie 2020, s-a stabilit un nou record în ce privește cazurile de coronavirus la noi în țară. Astfel,  pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Bilanțul a indicat un nou record de cazuri noi oentru ziua de vienri, și anume, 6.546, după ce joi se înregistrase un nou record absolut al numărul de cazuri noi, autoritățile raportând 6.481 de infectări.

De altfel, bilanțul zilei de vineri a fost anunțat cu întârziere de autorități. Tot până vineri, 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Bilanțul pentru ziua de sâmbătă, 31 octombrie, va fi diponibil la ora 13:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI