Profeția teribilă din Biblie. Ce este scris despre războiul din Israel

de: Sabina Anastasia
12 10. 2023

Conflictul israeliano-palestinian a declanșat tensiune la nivel mondial, ridicând întrebări și cu privire la rădăcinile sale istorice și spirituale. Mulți utilizatori online au comentat ce se află scris în cărțile religioase pe această temă. Ce dezvăluie o profeție din Biblie despre războiul din Israel.

A șasea zi de război în Israel

Bilanțul victimelor, în cea de-a șasea zi de război israeliano-palestinian, e sumbru. Cel puțin 1.354 de persoane au fost ucise și alte 6.049 au fost rănite în urma loviturilor israeliene asupra Fâșiei Gaza, a informat Ministerul palestinian al Sănătății.

Joi, 12 octombrie 2023, Forțele de Apărare ale Israelului au informat că „efectuează un atac la scară largă” asupra țintelor grupării islamiste Hamas din Fâșia Gaza. Criza umanitară se amplifică rapid. Peste 330.000 de persoane au fost strămutate din Israel de la începutul bombardamentelor, potrivit ONU.

Cel puțin 1.200 de isralieni au fost uciși în urma atacurilor lansate de gruparea islamistă Hamas și alte câteva mii au suferit răni, potrivit informațiilor comunicate de oficialii de la Ierusalim.

SUA: „Suntem aici – și nu plecăm”

Între timp, în încercarea de a gestiona corespunzător conflictul declanșat în Israel, secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Tel Aviv. Informația a fost confirmat într-un comunicat de presă emis de biroul prim-ministrului de la Ierusalim.

„Suntem aici – și nu plecăm nicăieri”, i-a spus Antony Blinken lui Benjamin Netanyahu, la începutul întâlnirii de joi, 12 octombrie 2023.

La discuții au mai participat, printre alții, și ministrul israelian de Externe, șeful Consiliului de securitate națională al Israelului și ambasadorul Israelului la Washington.

Ce spune Biblia despre Țara Sfântă

Războiul din Israel a declanșat tensiune între liderii occidentali, dar nu numai. Mulți discută despre rădăcinile istorice, dar și religioase ale conflictului israeliano-palestinian. Potrivit textelor din cărțile din Biblie, Divinitatea permite Israelului să se angajeze într-o luptă, pentru a-și apăra ținutul.

Unele voci susțin că un război stă, de fapt, la baza planului măreț pe care l-ar avea Dumnezeu cu privire la așa-numita Țară Sfântă. Deși alarmante, astfel de evenimente sunt predestinate Israelului, culminând într-o narațiune divină mai amplă, susțin liderii spirituali.

Profeția care îngrijorează omenirea

Despre o luptă intensă purtată în Cetatea lui Dumnezeu se vorbește într-o profeție din cartea biblică Țefania, care ar avea legătură cu Apocalipsa, potrivit liderilor religioși.

„Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua-n amiaza mare și Ecronul va fi smuls din rădăcini. Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul cheretiţilor! Așa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara filistenilor:

‘Te voi nimici și nu vei mai avea locuitori! Malurile mării vor ajunge islazuri de pășunat, locuinţe pentru păstori și târle de oi. Malurile acestea vor fi pentru rămășitele casei lui Iuda; acolo vor paște; se vor odihni seara în casele Ascalonului, căci Domnul Dumnezeul lor nu-i va uita și va aduce înapoi pe prinșii lor de război’”, se arată în cartea lui Țefania, 2: 4-7.