Profeția macabră a pustnicului care bântuie pădurile din Munții Rarău: „O să fie mare măcel în oraşe”

Profeția macabră a pustnicului care bântuie pădurile din Munții Rarău: „O să fie mare măcel în oraşe”
Ce a spus ca o sa se intample

Pustnicul Zosima din munţii Rarău, numit Nostradamusul României, a făcut profeții cutremurătoare. El a murit în octombrie 2008, la peste o sută de ani. Sihastrul ar fi avut darul profeției și chiar și-a prezis propria moarte, motiv pentru care și-a săpat singur groapa cu o zi înainte. Zosima a fost îngropat de ucenicul lui, Ioan Baron, în munții Giumalău, într-un loc necunoscut de nimic. Se spune că și acum el ar bântui pădurile din Rărău.

Nostradamus de România, profeție macabră

El a făcut o profeție cutremurătoare. Înainte să moară, i-a spus uceniuclui său câteva cuvinte.

„O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat”.

Ultima dorință a sihastrului a fost ca nimeni să nu știe unde este îngropat.

Cine a fost Zosima

Sihastrul a dat indicații să nu îi fie pusă cruce pe mormânt pentru a nu fi deranjat de pelerin și prieteni pe lumea cealată. Se spune că el bântuie pădurile de la poalele Giumalăului și este descris ca fiind un bătrând cu părul și barba lungi până la pământ.

Nimeni nu știa unde locuiește acesta. Mergea pe stradă desculț mereu, ajutându-se de două bețe. În plus, dintr-un motiv sau altul nu vorbea decât noaptea.

A murit la 129 de ani, până în anul 1959 la Mănăstirea Rarău, când a fost alungat de comuniști. Până în anii 2000 nu s-a mai auzit nimic de el și mulți spuneau că a murit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI