Profesor de liceu din Botoșani, acuzat de un elev că l-ar fi agresat sexual. Cadrul didactic a fost suspendat din funcție

de: Ionuț Vieru
22 02. 2022

Anchetă la Liceul „Ștefan D. Luchian” din localitatea Ștefănești, județul Botoșani, acolo unde un profesor este acuzat că ar fi abuzat sexual un elev din clasa a IX-a. Cadrul didactic a fost suspendat până la finalizarea anchetei.

Elevul își acuză profesorul de agresiune sexuală

După ce a ajuns acasă, adolescentul le-a povestit părinților prin ce a trecut la școală. Profesorul l-ar fi chemat în biroul său pentru a discuta, iar acolo l-ar fi îmbrățișat și l-ar fi sărutat pe obraz. Auzind aceste lucruri, părinții au anunțat imediat poliția, care a deschis un dosar și au început cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișcu.

Conducerea liceului a precizat că profesorul este cunoscut ca fiind un profesionist și că, până în prezent, nu a avut plângeri de la alți elevi. Până la finalizarea anchetei, Inspectoratul Școlar din Botoșani i-a suspendat contractul profesorului. În cursul zilei de luni, șefa Educației botoșănene s-a deplasat la Ștefănești, precizând că o anchetă este în desfășurare de către Poliția Orașului Ștefănești.

”Așteptăm rezultatele investigației desfășurate de organele competente. Colegii și elevii trec prin momente dificile, iar cadrul didactic vizat a solicitat concediu fără plată – suspendarea contractului de muncă, începând de astăzi, până la definitivarea cercetărilor, fiind aprobat în Consiliul de administrație al unității și luat la cunoștință, tot astăzi, de Consiliul de administrație al Inspectoratul Școlar Județean Botoșani”, a precizat aceasta.

Profesor din Turda, acuzat că a bătut un elev

Un cadru didactic de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Turda, este anchetat de IPJ Cluj, după ce un elev în vârstă de 12 ani l-a acuzat că l-ar fi agresat fizic. Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, iar cea care a semnalat cele întâmplate a fost mama copilului.

„Astăzi, la ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală, pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală.”, ne spune Gheorghieș Maria Adriana, mama elevului bătut de profesorul de matematică, potrivit refleqmedia.ro

Reprezentanții instituției școlare i-au spus femeii că băiatul a fost doar îmbrâncit de către profesor. Cu toate acestea, părinții colegilor i-au confirmat din cele spuse de ceilalți colegi, că elevul a fost, într-adevăr, bătut cu pumnii și picioarele, așa cum spusese. Oamenii legii au deschis un dosar și continuă cercetările.