Produsul retras de urgență din magazinele Mega Image. Este alertă alimentară în România
Este alertă alimentară! Un produs foarte consumat, prezent pe rafturile din magazinele Mega Image, a fost retras de urgență. Din informațiile oferite de celebrul lanț de magazine, se pare că acest aliment era infestat cu o substanță extrem de periculoasă, cancerigenă.
Alertă alimentară în magazinele Mega Image
Este panică în magazinele Mega Image, după ce un produs extrem de consumat a fost retras de urgență de pe rafturi. Este vorba despre mai multe loturi de porumb prăjit marca Mogyi, despre care reprezentanții celebrului lanț de magazine spun că ar fi foarte periculos.
Mai exact, în urma unor analize, specialiștii au ajuns la concluzia că acest produsa fost contaminat cu aflatoxină, o substanță foarte periculoasă pentru sănătate. Astfel, toți cei care au cumpărat acest produs de la Mega, îl pot returna de urgență, iar compania se va asigura că toate pungile vor fi distruse.
„Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul MOGYI
MEXICORN PORUMB PRAJIT CHIL70 Lot 231110 – Data expirarii -10.11.2023. Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu-se contaminare cu aflatoxina.”, a transmis Mega Image.
Astfel, este vorba despre produsele Mexicorn cu chilli 70 g (loturile 231110, 231221, 240111, cu termenele de valabilitate 10.11.2023, 21.12.2023 şi 11.01.2024), Mexicorn cu sare 70 g (lot 240110, termen de valabilitate 10.01.2024) şi Snack Mix Bere 80 g (lot 240120, termen de valabilitate 20.01.2024).
Aflatoxina poate avea efecte toxice asupra organismului uman. Cel mai grav aspect al acesteia este efectul carcinogen. Consumul de alimente contaminate cu aflatoxină este asociat cu dezvoltarea cancerului de ficat, în special. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat aflatoxina drept carcinogen de grupa 1.
Cât de periculoasă este aflatoxina
Pe lângă riscul de cancer, aflatoxina poate afecta și funcționarea normală a ficatului, provocând hepatită, ciroză și alte afecțiuni grave. De asemenea, poate afecta sistemul imunitar, creșterea și dezvoltarea celor miciși poate cauza, în cel mai ușor caz, simptome precum greață, vărsături, diaree și slăbiciune generală.
Asigurați-vă că alimentele sunt depozitate în condiții adecvate, într-un mediu curat și uscat. Evitați expunerea la umiditate excesivă și păstrați alimentele în recipiente sigilate, pentru a preveni contaminarea cu aflatoxină.
Agricultorii ar trebui să fie conștienți de riscurile asociate cu aflatoxina și să ia măsuri de prevenire a infestării. Aceste măsuri pot include monitorizarea regulată a culturilor, utilizarea de metode de irigare adecvate și îngrijrea corectă a recoltelor.