Produsul retras de urgență din magazinele Decathlon. Este periculos, ce s-a întâmplat în Germania

de: Sabina Anastasia
19 10. 2022

Produsul retras de urgență din Decathlon. S-a întâmplat în Germania, în urma detectării unei deficiențe de gust și miros în cazul unei băuturi intens vândute clienților. Retailerul și producătorul francez de echipamente fitness și îmbrăcăminte sportivă asigură comercializarea a 35.000 de articole sportive în magazine.

Produsul retras de urgență din Decathlon

Conducerea Decathlon a retras din magazinele din Germania o băutură izotonică, vândută intens clienților. S-a întâmplat în urma detectării unei deficiențe la nivel de gust și miros. Reprezentanții companiei au emis un comunicat de presă în care avertizează prompt cu privire la consumul băuturii în cauză.

Decathlon este cunoscut la nivel internațional pentru comercializarea de echipamente fitness și îmbrăcăminte sportivă. Cu sediul la Plochingen, în prezent furnizează pe piață aproximativ 35.000 de articole diferite. Printre acestea se numără și băuturi deosebit de solicitate de către sportivi.

Brusc, un astfel de produs a suferit o așa-numită modificare organoleptică. Acest lucru înseamnă că produsul prezintă  gust și miros diferit față de cel tipic. Este vorba despre băutura Iso-Sport ready to drink Orange 500 ml, marca Aonia, din lotul Aptonia, cu numerele de lot 3583787609163 și 3583787609217.

În urma controalelor de siguranță și calitate, s-a stabilit ca toți clienții care au achiziționat un astfel de produs în perioada 12 august – 30 septembrie să îl returneze. Conducerea retailerului a decis să returneze banii tuturor persoanelor care au achiziționat produsul. Băutura poate fi returnată oricând la magazinele Decathlon, chiar dacă produsul a fost desigilat.

Avertismentul primit de clienții Decathlon 

Nu este singura problemă cu care s-au confruntat reprezentanții Decathlon în ultima perioadă de timp. Gigantul francez a avut, recent, o cerere asemănătoare pentru clienții săi. A fost nevoie să se returneze în magazine două produse utilizate la scară largă de către sportivii care aleargă. Totul, din cauza unui posibil risc la capitolul siguranță, potrivit Der Spiegel.

O purtătoare de cuvânt a companiei a informat atunci că două ceasuri ridicau probleme, în anumite condiții de temperatură. Este vorba despre ceasurile GPS Running Kiprun GPS 500 și GPS Kiprun 550. Bateria produselor amintite se supraîncălzea și putea provoca arsuri. În timpul încărcării sau utilizării produsului, acesta risca să ia foc, potrivit informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt.

Reprezentanții retailerului francez au solicitat tuturor clienților să nu mai utilizeze produsele GPS Running Kiprun GPS 500 și GPS Kiprun 550. Posibilele defecțiuni au fost sesizate în cazul produselor cu numerele de lot 8527648, 8527647, 8527651 și 8527652. Codurile cu pricina se pot citi pe spatele produsului.

Ceasurile trebuiau returnate la unul dintre magazinele Decathlon în orice perioadă, prețul de achiziție rambursându-se.