Produsul LIDL care a șocat clienții care au vrut să îl cumpere. Detaliul de pe ambalaj care atrage atenția imediat

de: Sabina Anastasia
21 11. 2022

Produsul LIDL care a șocat clienții. Un detaliu de pe ambalajul produselor de carne expuse la vânzare în supermarketurile lanțului german de retail Lidl a atras atenția consumatorilor care au vrut să le cumpere. Măsura neobișnuită a fost introdusă de către reprezentanții magazinelor după ce a fost semnalat furtul produselor, fără a fi achitate la casă.

Produsul LIDL care a șocat clienții

Produsele de carne de la Lidl au șocat clienții lanțului de magazine. Cu toții suntem obișnuiți să vedem dispozitive antifurt atașate la articole de îmbrăcăminte sau la bunuri electronice. Totul, pentru a preveni acțiunile de furt. Rar se întâmplă, în schimb, să vedem dispozitive antifurt atașate la produsele alimentare.

În magazinele Lidl încep să apară dispozitive de securitate la carnea expusă la vânzare. Nu este primul produs alimentar din supermarketuri comercializat la raft cu dispozitiv antifurt. În unele zone, și cașcavalul a fost închis în cutii bine securizate pentru a nu fi luat din magazine fără a fi plătit la casă. Salamul de Sibiu este, de asemenea, vândut în unele unități din marile lanțuri de magazine cu sistem antifurt.

Reprezentanții Lidl au decis și ei să recurgă la această măsură pentru a evita furtul produselor alimentare din supermarketuri. Pentru că mai multe pachete de carne dispăreau din congelatoare fără a fi înregistrate ca fiind achitate la casa de marcat, conducerea unor unități din București a decis vânzarea cărnii de vită cu sistem antifurt.

Managerii unui magazin Lidl din cartierul Ghencea au montat sisteme de securitate pe pachetele de carne de vită, potrivit RomâniaTV. Astfel, produsul cu pricina nu va putea fi furat nici pentru consum propriu, nici pentru a fi comercializat mai departe către diverși consumatori.

Măsuri împotriva furtului de alimente

Măsura amplasării sistemelor antifurt pe produsele vândute în magazine nu este singura la care apelează managerii unităților din industria alimentară. Mai ales în străinătate. De multe ori, marjele de profit înregistrate în acest domeniu au suferit scăderi semnificative din cauza hoților. Astfel, reprezentanții magazinelor au decis să ia măsuri corespunzătoare.

O parte dintre reprezentanții supermarketurilor au decis să protejeze marfa cu sistem de supraveghere electronică a articolelor (EAS) sau un sistem RFID. Aceste sisteme funcționează foarte simplu. Dispozitivul inteligent de supraveghere recunoaște marfa 24/24. În momentul în care este îndepărtat, fără ca alimentul să fie scanat, declanșează o alarmă.

Citește și: Metoda genială prin care au fost oprite furturile din supermarketurile din România

Multe produse expuse la rafturile magazinelor din străinătate sunt securizate cu ajutorul sistemelor EAS/ RFID. În România, în contextul furturilor mărfurilor alimentare, trendul securizării alimentelor oferite spre vânzare este unul ascendent.