Produsul Lidl care a fost retras de urgență din toate magazinele. Pericolul ‘chimic’ din Marea Britanie

Produsul Lidl care a fost retras de urgență din toate magazinele. Pericolul ‘chimic’ din Marea Britanie
Lidl retrage un nou lot de produse

Noi probleme la o gamă de produse în Marea Britanie. Retailerul Lidl a prelungit perioada de retragere de la vânzare a berii Lidl din cauza temerilor „chimice”, se spune în comunicat. Cumpărătorii sunt sfătuiți să nu o bea. Anunțul vine, după ce la începutul lunii gama de produse era descoperită cu probleme și retrasă imediat de la vânzare.

Lidl retrage un nou lot de bere

Lidl a prelungit perioada de retragere a unui brand de bere cehă din cauza temerilor că ar putea conține dioxid de sulf nedeclarat. Magazinul prelungește o rechemare, făcută la începutul acestei luni, de Starovice Czech Lager 5,0%. Conform primelor investigații, ar putea conține dioxid de sulf, care nu este menționat pe etichetă.

Lidl avertizează că produsul reprezintă un posibil risc pentru sănătatea celor care au o sensibilitate la acest gaz sau la sulfiți. Lidl recheamă toate stocurile sale de bere Starovice. Majoritatea sunt în sticle de 500 ml, potrivit Agenției pentru Standarde Alimentare (FSA), preluate de presa locală britanică. Lanțul de magazine a emis astăzi acest mesaj pentru clienți:

„Lidl GB recheamă Starovice Czech Lager 5.0%, 500ml – toate stocurile, din cauza dioxidului de sulf nedeclarat, care este un alergen. Dacă ați cumpărat produsul de mai sus și aveți o alergie sau intoleranță la dioxidul de sulf, vă sfătuim să nu îl beți.

În schimb, returnați-l la un magazin Lidl GB pentru o rambursare integrală, cu sau fără chitanță. Retragerea de pe piață a acestui produs a fost extinsă acum pentru a include toate datele de valabilitate.”, sspune comunicatul.

Probleme la produse încă de la începutul lunii

La începutul acestei luni, Lidl GB a retras mai multe produse, tot din cauza unor probleme de calitate. Printre acestea, erau descoperite și primele loturi de bere, menționate anterior, cu potențial ridicat de conținut de dioxid de sulf.

Pe 3 mai, reprezentanții Lidl anunțau retragerea lotului aflat la vânzare, fără să menționeze faptul că ar mai putea exista și alte loturi cu genul acesta de probleme. Nu este pentru prima dată când Lidl GB retrage produse de pe piață, ca urmare a descoperirii unor nereguli de calitate.

În februarie și, ulterior, în martie, au mai existat astfel de probleme la loturi de produse din gama dulciuri pentru copii. Atunci era vorba de cu totul alte situații. Loturile erau trase imediat, iar cei care le-au achiziționat rugați să le returneze. Inclusiv în România au fost cazuri. Retailerul a fost nevoit să retragă anumite produse, ca urmare a inspecțiilor ANSVSA.