Produsul ieftin care curăță în câteva minute vasul de toaletă și îl lasă ca nou. Reguli de aur de la experți în curățenie

de: Corina Oprea
10 08. 2023

Experții în curățenie au făcut o dezvăluire care va salva multe gospodine. Dacă te chinui mereu să cureți vasul de toaletă și niciodată nu obții rezultate optime, află că există o soluție care face minuni. Este un produs ieftin, banal, dar cu o putere surprinzătoare.

Produsul de curățenie care fae vasul de toaletă ca nou

Vasul de toaletă este cel care se murdărește foarte ușor și se curăță extrem de greu. Curățenia este foarte importantă într-o casă, dar uneori este extrem de dificil să o scoatem la capăt, mai ales în baie.

Astfel, specialiștii au dezvăluit un truc extrem de util, care te va scăpa de toate petele din vasul de toaletă. Ai nevoie doar de un produs ieftin, care va lăsa suprafața ca nouă.

Chris Wootton, directorul unei afaceri de curățenie, Poppies, a împărtășit cu toți „regula de aur” pentru îndepărtarea petelor din vasul de toaletă.

Specialistul a precizat că, pentru un vas de toaletă murdar, avem nevoie de produse puternice, care să conțină acid.

Astfel, cea mai bună soluție spune că ar fi detartrantul. A subliniat faptul că tot mai mulți folosesc înălbitorul, fără să se gândească la faptul că acesta doar dezinfectează ușor, însă mizeria rămâne acolo.

„Regula de aur pentru curățarea petelor din vasul de toaletă este să folosiți produse nealcaline. Majoritatea petelor din vasul de toaletă apar în zonele cu apă dură, așa că este important să rețineți că înălbitorul nu va funcționa și va trebui să utilizați un acid produs pe bază de substanță, cum ar fi detartrant.”, a spus managerul.

Trucuri de curățare a vasului de toaletă

Dacă petele se încăpățânează să rămână pe vas, Chris Wootton a mai dezvăluit o modalitate de curățare. Se toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în și în jurul vasului și se lasă să stea cel puțin 15 minute.

Apoi, se aplică oțet alb peste bicarbonatul de sodiu și se curăță cu o cârpă, un instrument moale, care să nu distrugă materialul. Dacă încă mai vezi pete, adaugă și zeamă de lămâie.

Poți prepara o soluție de curățat naturală amestecând o parte de oțet alb cu o parte de apă într-un pulverizator. Adaugă câteva picături de ulei esențial pentru a masca mirosurile neplăcute.

Pulverizează și freacă cu o perie sau o lavetă.

Nu uita să cureți și marginile toaletei, precum și capacul. Aceste zone pot acumula murdărie și bacterii în timp.

Curăță toaleta în mod regulat pentru a preveni acumularea de murdărie și depuneri. Curățarea frecventă va face ca sarcina să fie mai ușoară pe termen lung.