Produsul din România care face ravagii printre europeni. S-au îndrăgostit de gustul lui, nu se uită la bani ca să-l cumpere

de: Violeta Badea
06 08. 2024

Într-o eră în care globalizarea aduce diverse produse din întreaga lume la ușa noastră, iată că țara noastră își face simțită prezența într-un mod neașteptat în Italia. Un produs tradițional românesc, brânza din Sibiu, a captat atenția europenilor și a devenit un favorit al gurmanzilor, chiar și în apropiere de capitala modei, Milano. Această poveste culinară nu este doar despre un produs delicios, ci și despre succesul unui antreprenor român care a reușit să aducă gustul autentic al României în inima Europei.

Brânza românească i-a cucerit pe europeni

Brânza din România, produsă de ciobanii din Transilvania, a devenit un adevărat hit în Italia, mai ales în două locații cheie: Brughero, între Bergamo și Milano, și Cinisello Balsamo, la nord de capitala modei.

La doar câțiva kilometri de Milano, unde moda și stilul sunt la ordinea zilei, brânza din Sibiu reușește să se impună ca un produs de lux, apreciat de numeroși clienți.

Potrivit turnulsfatului.ro, prețul unui kilogram de brânză ajunge la aproape 100 de lei, dar popularitatea acestui produs pare să nu cunoască limite. Astfel, românii din Italia nu se uită la bani atunci când vine vorba de a-și răsfăța papilele gustative cu brânza de acasă.

Prețul și succesul brânzei românești

În magazinul lui Vasile, antreprenorul român care a adus brânza din Sibiu în Italia, prețurile sunt mult mai mari comparativ cu cele din România.

Brânza de vaci, de exemplu, costă 10 euro pe kilogram (aproape 50 de lei), în timp ce brânza de burduf este și mai scumpă, la 14 euro pe kilogram. Telemeaua de oaie și cașul sunt și ele produse premium, cu prețuri de 17 euro și respectiv 16 euro pe kilogram.

În plus, alte lactate, cum ar fi smântâna, se vând la prețuri similare. Chiar și așa, românii din Italia sunt dispuși să plătească aceste sume, datorită gustului incredibil și calității superioare a produselor.

Citește și Din ce sunt făcute celebrele produse Fornetti, de fapt. Mulți români habar nu au de unde provin și ce ingrediente conțin!

”Prețurile noastre sunt aproape duble față de prețul de achiziție”

Patronul Vasile explică faptul că prețurile mari se justifică prin costurile ridicate de transport și întreținere a magazinului, dar și prin volumul relativ mic de clienți comparativ cu România.

Deși tarifele sunt aproape duble față de cele din țara de origine, românii stabiliți peste hotare preferă să dea bani grei pentru a gusta produsele tradiționale autohtone.

În plus, magazinul se mândrește cu marfa proaspătă și un sortiment variat, inclusiv fleici de porc, pastramă de berbecuț și conserve Scandia, toate având un succes considerabil.

”Suntem un magazin doar cu produse românești, sunt produse proaspete, multe dintre ele. Am făcut la început multă publicitate și de aici a plecat totul. Marfa e mereu proaspătă, așa s-a dus vorba. Oamenii sunt mulțumiți de marfa noastră.

Prețurile noastre sunt aproape duble față de prețul de achiziție, așa era la început. Apoi am tăiat și noi din adaosul nostru, pentru că și aici a scăzut puterea de cumpărare.

În plus, avem șase vânzătoare și magazinele sunt costisitoare. Noi efectiv nu ne permitem să vindem cu un adaos mic. Volumul de clienți este și el mic, nu suntem în România, să avem 3.000 de persoane lângă noi.

La noi se vinde totuși limitat, nu avem un rulaj mare, astfel încât să ne permitem să avem un adaos mic”, explică managerul, conform aceleiași surse.

Citește și Ce conțin produsele care se vând pe plajă, de fapt. Mulți se îngrămădesc să le mănânce fără să știe cât ar fi de periculoase!