Produsul de 3 lei pe care să îl pui în ghiveciul plantelor. Aşa vor fi mereu înflorite şi cu frunze sănătoase

Produsul de 3 lei pe care să îl pui în ghiveciul plantelor. Aşa vor fi mereu înflorite şi cu frunze sănătoase
Produsul de 3 lei pe care să îl pui în ghiveciul plantelor. Face minuni cu florile din casa ta. Ce trebuie să știi.

Îți place să îngrijești florile din locuința ta? Susținerea sănătății plantelor este foarte importantă, mai ales în perioada sezonului rece. Vezi care este produsul de 3 lei pe care să îl pui în ghiveciul plantelor. Așa vor fi mereu înflorite și vor avea frunze sănătoase. Secretul pe care trebuie să-l știi neapărat și tu.

Produsul de 3 lei pe care să îl pui în ghiveciul plantelor

Când vine vorba despre îngrijirea plantelor în sezonul rece, este important să folosim produse cât se poate de naturale în locul celor chimice, comercializate pe piață la momentul actual. Un remediu special pentru plante este reprezentat de un produs pe care, cel mai probabil, îl ai deja în bucătăria ta. Nu costă mai mult de trei lei și face minuni cu florile tale.

Este vorba despre scorțișoară. Poate că ți se pare ciudat, însă aceasta previne bolile declanșate în cazul plantelor, din cauza hidratării excesive sau a umezelii. Produsul este un antiseptic puternic. Aplicat pe suprafața pământului din ghiveci, poate să crească imunitatea florilor. Dacă remarci că florile nu înfloresc precum înainte, scorțișoara este soluția la problema ta.

Ingredientul folosit de cele mai multe ori la aromatizarea deserturilor poate influența creșterea și dezvoltarea plantelor de apartament în bine. Gospodinele aplică soluție pe bază de scorțișoară la rădăcinile plantelor, în mod special după ce le plantează. Produsul ferește florile de bolile care atacă sămânța sau răsadul, înainte sau după germinare.

Cum trebuie să procedezi, pentru a prepara soluția pe bază de scorțișoară pentru plantele tale? Amestecă un litru de apă cu o lingură de scorțișoară într-un vas ușor de manipulat. Infuzează soluția pentru 24 de ore. Toarnă câte o lingură de infuzie în fiecare ghiveci de plantă din locuința ta. Vei observa efecte uimitoare!

De ce să pui scorțișoară la rădăcinile plantelor

Scorțișoara vine la pachet cu mai multe beneficii pentru plante. Pe lângă faptul că protejează florile împotriva bolilor ce se manifestă înainte sau după procesul de germinare, are și proprietăți antifungice. Astfel, aplicat pe pământul plantelor, scorțișoara te scapă de micii țânțari fungici.

Prin simpla prăfuire a scorțișoarei pe pământul plantei poți să controlezi dezvoltarea ciupercilor. Mai mult decât atât, scorțișoara este mult mai ieftină decât hormonul de înrădăcinare vândut în comerț. Folosită într-un astfel de scop, este foarte eficientă. Trebuie să lași pământul să se usuce puțin și apoi să aplici scorțișoara.

Citește și: Cum faci să împrospătezi pământul vechi al plantelor din ghiveci. Aşa nu trebuie să cumperi altul nou

Ingredientul din bucătărie este și un factor de descurajare a furnicilor. Produsul nu va ucide efectiv furnicile. În schimb, le va ține departe de planta ta. Dacă presari scorțișoară și în locuința în care stai, la intrare, furnicile se vor feri de locul cu pricina.

Urmăriți Playtech.ro și pe