Produsul care a fost retras din magazinele Lidl. Era contaminat cu salmonella, e alertă alimentară în SUA

Produsul care a fost retras din magazinele Lidl. Era contaminat cu salmonella, e alertă alimentară în SUA
Produs retras de Lidl! Clienții trebuie să îl aducă înapoi.

Lidl a retras de pe rafturile magazinelor un produs iubit de mulți clienți. Din păcate, specialiștii au descoperit că acesta era contaminat cu salmonella. Celebrul retailer tocmai a anunțat o rechemare a unui aliment cumpărat de clienți mai ales în această perioadă. Despre ce este vorba? Cei care au apucat să îl achiziționeze sunt rugați să se prezinte la sediile Lidl cu sau fără bonul de cumpărături.

Produs retras din magazinele Lidl: acesta era contaminat cu salmonella

Lidl tocmai a anunțat o rechemare voluntară a unuia din produsele cumpărate în special acum de toți clienții. Mai exact, este vorba despre un calendar advent cu ciocolată premium cu umplutură cremoasă.

Din păcate, specialiștii au descoperit în cadrul unor teste de rutină că acesta ar fi contaminat cu salmonella. Calendarele afectate de această retragere au fost vândute la Lidl între 12 octombrie 2022 și 5 decembrie 2022. De asemenea, pe ambalaj mai este prezent și codul 4056489516965.

Nu au existat încă reclamații cu privire la îmbolnăvirea clienților, dar Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă ca toți cumpărătorii să arunce imediat acest calendar de ciocolată. Salmonella poate provoca febră, diaree, greață, vărsături și dureri abdominale. Copiii mici și persoanele imunodeprimate pot prezenta boli grave care pot duce chiar la deces, avertizează experții.

„Lidl US consideră sănătatea și siguranța clienților săi drept prioritate de vârf”, se arată în comunicatul companiei. „Dacă clienții au achiziționat acest produs, nu ar trebui să îl consume și să-l returneze imediat la cel mai apropiat magazin Lidl pentru o rambursare completă”, arată retailer-ul cu sedii în SUA.

Anunț Lidl România

Lidl România a venit recent cu un anunț pentru clienții săi. Mai exact un sortiment de chifteluțe de cod a fost retras din magazine în urma unei suspiciuni de contaminare cu Listeria Monocytogenes, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Românii care au cumpărat acest produs în perioada noiembrie-decembrie trebuie să îl returneze pentru a primi contravaloarea sa. Potrivit ANSVSA, producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul ,,Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g“ (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, retailer-ul a scos produsul de la vânzare. Aceasta rechemare vizează exclusiv produsul ”Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022. Alte produse din gama menționată nu sunt afectate. Cumpărătorii au fost invitați să aducă la magazine achizițiile cu sau fără bonul pe care l-au primit la casa de marcat.

Urmăriți Playtech.ro și pe