Produsul banal din bucătărie care îţi face ca nouă perdeaua de duş. E varianta ieftină şi sigură

Produsul banal din bucătărie care îţi face ca nouă perdeaua de duş. E varianta ieftină şi sigură
Produsul banal din bucatarie care iti face ca noua perdeaua de dus. E varianta ieftina si sigura

Plasarea anumitor accesorii în baia ta poate fi foarte delicată, fiind vorba despre un spațiu umed ce ar putea provoca apariția unor anumite ciuperci sau bacterii. Prin urmare, gospodinele îți dezvăluie câteva trucuri geniale care să te ajute să cureți eficient casa și să scapi de petele de mucegai din baie.

Cum cureți perdeaua de duș cu zeamă de lămâie

Nu este un secret pentru nimeni faptul că apariția ciupercilor în baie se datorează, în mare măsură, ventilației slabe, a mizeriei și a umidității. Cu alte cuvinte, baia trebuie curățată cu simț de răspundere, în fiecare zi, astfel încât să nu te trezești cu anumite probleme pe cap.

Pentru a evita acest lucru, este important să căutați alternative care să te ajute să cureți gresia, faianța, bateria de la chiuvetă și vasul de toaletă. De asemenea, este important să scuturi și să speli covorașul de baie și, nu în ultimul rând, perdeaua de la duș.

Cei mai mulți dintre români cumpără perdele de duș din plastic, deoarece sunt mult mai ușor de întreținut. Dacă te-ai săturat de procurarea soluțiilor din comerț, lichide ce conțin tot felul de substanțe și chimicale, gospodinele te învață să pregătești o soluție naturală din doar două ingrediente.

Citește și Ingredientul din bucătărie care te scapă de mirosul de mucegai. Nu este vorba despre bicarbonat, dar efectul e garantat

Cum scapi de petele de mucegai cu lămâie

Așadar, cum poți scăpa de petele de mucegai de pe perdeaua ta de duș? Simplu. Ai nevoie doar de apă caldă și zeamă de lămâie sau lime.

În primul rând, vei scufunda perdeaua într-un lighean cu apă fierbinte, peste care vei adăuga sucul de la stors de la șapte lămâi sau lămâițe. Lasă totul la odihnit pentru 45 de minute, după care vei pune perdeaua în mașina de spălat, la un program normal de limpezire.

Înainte să se usuce perdeaua, ia o periuță de dinți pe care nu o mai folosești și freacă ușor zonele în care observi prezența mucegaiului. Dacă petele nu ies din prima, specialiștii te sfătuiesc să aplici direct sucul de lămâie.

Citește și A pus o lămâie în cuptorul cu microunde și l-a pornit 4 minute. Trucul genial pe care l-a descoperit

Urmăriți Playtech.ro și pe