Produsul banal care îţi curăţă perfect maşina de spălat rufe. Uită de soluţiile scumpe din magazine, e varianta cea mai simplă

de: Ionuț Vieru
04 06. 2023

Mașina de spălat rufe este o necesitate, însă trebuie întreținută și curățată periodic pentru a da randament. Poate că nu multă lume s-a gândit să curețe mașina de spălat cu următorul produs, însă trebuie să încerci. Cu siguranță vei fi mulțumit de rezultat.

Mașina de spălat va fi ca nouă dacă o cureți cu acest produs

Orice mașină de spălat trebuie curățată de-a lungul timpului, indiferent de detergentul pe care îl folosiți. De asemenea, mașina de spălat are nevoie de mai multe tipuri de curățare. Trebuie să curățați tamburul și garnitura de cauciuc a ușii din sertarul pentru detergent.

Pentru o curățare a mașinii de spălat ca la carte, veți avea nevoie de următoarele: un burete, pastă de dinți și periuță de dinți. Pentru început, aplicați o cantitate generoasă de pastă de dinți pe periuță, iar mai apoi frecați murdăria de pe garnitura de cauciuc. Pasta de dinți o puteți șterge cu buretele.

Totodată, calcarul trebuie eliminat de fiecare dată. Pe lângă soluțiile clasice pe care le poți cumpăra din magazin, mai poți îndepărta calcarul cu acid citric. Tot ce trebuie să faci este să torni 100 de grame de acid citric în sertarul pentru detergent.

Citește și: Amestecul puternic care îţi face tigăile ca noi. E pe bază de zahăr, trebuie să încerci şi tu

Apoi, selectează cea mai scurtă spălare și pornește mașina. Este important ca temperatura apei să fie de cel puțin 40 de grade. Nu este necesar să pornești ciclul de centrifugare.

Cum poți curăța mașina de spălat cu ingrediente naturale

Mașina de spălat o poți curăța foarte ușor cu bicarbonat. Trebuie să adaugi 150 de grame de bicarbonat cu o jumătate de pahar de apă în compartimentul pentru detergent și să pornești ciclul de spălare la 60 de grade Celsius. Foarte important: mașina de spălat nu trebuie să fie încărcată cu rufe.

Un alt ingredient care poate fi folosit pentru curățarea mașinii de spălat este ceapa. Aceasta conțin acid ascorbic, care este foarte eficient în lupta cu depunerile de mizerie, precum calcar, scamele de pe haine sau rezidurile de balsam și detergent.

Citește și: Cum să cureți faianța cu bicarbonat de sodiu. Baia va arăta ca în reclame cu acest truc

Vei avea nevoie de patru cepe și două perechi de șosete. Pentru început, curăță cele patru cepe și pune fiecare ceapă în câte o șosetă. Trebuie să faci un nod suficient de strâns, astfel încât ceapa să nu iasă din șosetă. Apoi, pune șosetele în mașina de spălat și spală la cea mai înaltă temperatură.