Produsele de la LIDL pe care nu le vei mai găsi în magazine. Ar fi o mare pierdere pentru clienţi

Produsele de la LIDL pe care nu le vei mai găsi în magazine. Ar fi o mare pierdere pentru clienţi
Ce produse LIDL ar putea dispărea de pe rafturi

LIDL este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarket-uri din România. Mulți oameni preferă să facă aici cumpărăturile datorită prețurilor mai mici față de ceilalți concurenți de pe piață. Din păcate, anumite produse nu se vor mai găsi în LIDL. Iată despre ce este vorba.

La ce produse are putea renunța LIDL

Articolele gadget comercializate săptămânal de LIDL au avut un real succes până acum. Cu toate acestea, începând cu anul 2023, este posibil ca românii să nu mai găsească atât de multe produse non-food pe rafturi. Printre cele mai vizate categorii sunt obiectele vestimentare, electrocasnicele și uneltele.

În ultimul timp, comportamentul clienților LIDL s-a schimbat radical. Prin urmare, produsele non-food cu valori mai mari de 20 de euro au înregistrat scăderi considerabile ale vânzărilor. Cel mai probabil din cauza inflației, oamenii sunt mult mai atenți la ceea ce cumpără, iar coșul de cumpărături este format, în mare parte, din produse alimentare.

Având în vedere aceste scăderi ale vânzărilor, LIDL va fi nevoit să renunțe la unele produse scumpe non-food. Unele categorii ar putea dispărea complet din oferta lanțului de magazine.

LIDL acceptă plata cu tichete sociale

Veste bună pentru cei care beneficiază de cardurile sociale oferite de stat prin programul „Sprijin pentru România”. Începând cu data de 17 august, cei care au primit tichete sociale le vor putea cheltui în magazinele LIDL. Lanțul de magazine și-a schimbat recent politica, deoarece înainte nu puteați face cumpărături de la LIDL cu aceste tichete.

Prin urmare, toate tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” emise de Edenred, Sodexo și UP România sunt acceptate ca metodă de plată în magazinele Lidl din întreaga țară.

„De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental Sprijin pentru România”, se arată într-un comunicat al Lidl.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr 63/2022, aceste carduri se pot folosi doar pentru achiziționarea de produse alimentare. Celelalte produse din alte categorii vor fi plătite separat prin alte metode de plată acceptate de retailer.

Totodată, sumele de bani de pe tichetele sociale au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți. Banii trebuie cheltuiți în cel mult un an de când sunt disponibile pe carduri.