Produsele care se retrag de la Mega Image. Anunțul neașteptat, totul se schimbă în cel mai scurt timp

Produsele care se retrag de la Mega Image. Anunțul neașteptat, totul se schimbă în cel mai scurt timp
Mega Image retrage mai multe produse infectate

Fenomenul produselor contaminate cu oxid de etilenă a luat amploare în România. S-a decis retragarea de pe piața românească a unor produse depistate cu oxid de etilenă. Mega Image a decis să retragă mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat.

Mai multe mărci retrag produse de înghețată contaminată cu oxid de etilenă

Cazuri de de produse contaminate cu oxid de etilenă au fost anunțate în mai toată Europa. De exemplu, în Spania, fabrica de înghețată Froneri a contaminat accidental mai multe loturi cu această substanță.

Există 46 de soiuri de înghețată care au fost retrase de pe piață din cauza acestui eveniment. Există deja o listă cu loturile afectate. Lista a fost diseminată intern de marile lanțuri de magazine, precum Carrefour, Lidl, etc.

Oxidul de etilenă este un gaz utilizat ca antigel care este total inflamabil cu efecte cancerigene. Ingerarea gazului, care este interzisă de Uniunea Europeană, poate prezenta o probabilitate redusă de risc pentru sănătate.

Compania producătoare subliniază că această cantitate de oxid de etilenă „este neglijabilă în produsul final”. Cu alte cuvinte este foarte scăzută, mai mică decât limita legală și că nu face atât de mult daune.

Alte cazuri de produse infectate cu oxid de etilenă au mai fost depistate în Marea Britanie, în magazinele Lidl, dar și în România.

Mega Image retrage produse contaminate

După ce s-au descoperit mai multe produse contaminate în magazinele Lidl, acum se pare că și Mega Image anunță același lucru. Conform comunicatului emis astăzi de reprezentanții Mega Image, mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat au fost descoperite ca fiind infectate cu această substanță.

Ca urmare a acestei situații s-a decis retragerea acestora din rafturile magazinelor Mega Image, recomandarea fiind să nu se consume produsele din loturile menționate în comunicat.

„În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023. În cazul KitKat înghețată pe băț, este vorba de lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 16.08.2021.”, se spune în comunicatul emis de Mega Image.