Produs din pui, retras de urgență din aceste supermarketuri. Atenție! Pericol de Salmonella

Produs din pui, retras de urgență din aceste supermarketuri. Atenție! Pericol de Salmonella
Ce produs a fost retras din supermarket deoarece avea salmonella

Un alt supermarket renumit din România își retrage de pe piață unul dintre cele mai populare produse, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit că acesta conține salmonella. Inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intervenit deîndată. Oficialii lanțului de magazine au fost nevoiți să retragă de la raft produsele din carne de pui.

Penny scoate de pe piață un produs de la Copanex

UPDATE 5 decembrie: Și magazinele Profi au anunțat că retrag de la raft aceleași produse contaminate cu Salmonella. Este vorba de 12 tone de de pipote şi ficăţei de pui, importate din Polonia.

Podusul pe care românii nu trebuie să îl consume are denumirea „Pipote de pui. Produs congelat. 500g.”, origine Polonia, Lot: 301021, data de producţie: 14.09.2021, iar data de expirare: 14.09.2022.

„Vă informăm că s-a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului menţionat mai sus, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis. Se recomandă persoanelor care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Profi. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în comunicatul lanțului de magazine din România.

Știrea inițială:

Supermarketurile Penny din România scot de pe piață toate loturile de pipote de pui de la compania Copanex, produs congelat de 500g și importat din Polonia, conform unui anunț publicat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Supermarketul Penny retrage de pe piaţă lotul respectiv de pipote de pui de la Copanex şi recheamă de la consumatori produsele cu codul de identificare EAN 7896589533311.

„Vă informăm că societatea COPANEX SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate“, se arată în comunicatul emis de ANSVSA.

Persoanele care deţin, deja, produse din lotul respectiv au fost sfătuite să nu le consume, ci să le arunce sau să le returneze în magazinele Penny de unde le-au cumpărat. Binențeles, contravaloarea lor va fi returnată fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Produse de pui cu salmonella au fost retrase din magazinele Carrefour

ANSVSA a anunțat că a descoperit noi produse infectate cu Salmonella, după o serie de verificări în magazinele Penny. Produsele în cauză, spune ANSVSA, sunt pipotele de pui congelate și ficatul de pui congelat, fiind contaminate cu Salmonella enteritidis.

Vor fi prelevate probe pentru a identifica orice loturi posibile de carne proaspătă de pasăre contaminată cu Salmonella Enteritidis sau Typhimurium. Acestea vor fi analizate în rețeaua de laboratoare acreditate.

Pe data de 17 noiembrie, oficialii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au anunțat că magazinul Carrefour România a început retragerea de la rafturi a unui anumit produs alimentar de la firma Copanex.

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului «Pipote Pui 500G », ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022.

Persoanele care au cumpărat produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, putând să își recupereze banii fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).”, au declarat oficialii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI