Produs din pui, retras de urgență de pe piață. Pericolul descoperit în carne. Nu o consumați!

Produs din pui, retras de urgență de pe piață. Pericolul descoperit în carne. Nu o consumați!
Produs din pui, retras de urgenta de pe piata. Pericolul descoperit in carne. Nu o consumati!

Alertă pentru toți românii. Un produs popular din pui a fost retras de urgență de pe piață. Ce lanț faimos de supermarketuri a scos de la raft un sortiment de pulpe de pui superioare cu spate. Ce pericol se ascundea în carne. Toți românii trebuie să fie atenți la aceste lucruri. Inspectorii de la ANSVSA s-au ocupat de tot.

Ce produs din carne de pui a fost retras de pe piață

Inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au sesizat urme de Salmonella în anumite produse de pui comercializate de lanțul de supermarketuri Metro din România.

Este vorba despre un lot de pulpe de pui superioare cu spate, ce au fost distribuite în 12 magazine Metro din țară. Inspectorii ANSVSA au constatat că pachetele de carne prezintă salmonella, motiv pentru care produsele au fost retrase urgent de pe piață.

Cei de la Metro au publicat un comunicat oficial prin care și-au exprimat scuzele față de incidentul creat și i-au rugat pe clienți să returneze produsele infestate în magazin, pentru a-și primi banii înapoi.

Vă informăm că Metro Cash & Carry România a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: prezența Salmonella enteritidis.

Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate. Producător SUPERDROB SA, Cod de bare: 5903368004770, Lot/Data expirare: 14221/23.10.2022, 14421/23.10.2022.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 04.02.2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.”, este mesajul oficial transmis de către reprezentanții Metro Cash and Carry România.

Substanța folosită pentru a reduce contaminarea produselor cu Salmonella

În ianuarie 2022, țările din Uniunea Europeană se confruntă cu mai multe retrageri de produse legate de oxidul de etilenă, după ce substanța a fost detectată într-un aditiv alimentar utilizat într-o serie de produse în 2021.

Substanța se poate găsi în alimente precum cereale, ciocolată, biscuiți, pâine, biscuiți, condimente, covrigi și înghețată.

Oxidul de etilenă a fost folosit pentru a reduce sau elimina contaminarea microbiologică cu Salmonella, deși utilizarea sa pentru dezinfectarea alimentelor nu este permisă în Europa. De asemenea, aceeași substanță a fost descoperită, recent, în aditivul „gumă de roșcove”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI