Produsul care a fost retras din magazinele Lidl. Este alertă alimentară, ce s-a întâmplat în Franța

Produsul care a fost retras din magazinele Lidl. Este alertă alimentară, ce s-a întâmplat în Franța
În Europa este alertă alimentară!

Produs care a fost retras din magazinele Lidl! Gigantul Lidl are din nou probleme cu o parte din produsele scoase la vânzare.A fost anunțată, de altfel, o alertă alimentară în toate magazinele Lidl din Franța. În cele ce urmează aflați care este acest produs retras din magazinele Lidl franceze.

În Europa este alertă alimentară. Posibile infectări cu bacteria Listeria monocytogenes

În ultim vreme tot mai multe alerte alimentare au fost emise în marile lanțuri de magazine din Europa. Majoritatea au venit ca urmare a depistării unor infectări, în special cu bacteria Listeria monocytogenes la produse alimentare.

Conform unui raport realizat între 2001 și 2003, notificările despre acest tip de infectări începeau din Franța, în 1999. Supravegherea sporită a sănătății publice, inclusiv supravegherea moleculară de rutină moleculară a tulpinilor de Listeria monocytogenes, epidemiologică a cazurilor și colectarea de probe de alimente, a îmbunătățit sensibilitatea detecției și a răspunsului la focare.

Din păcate, se pare că noi cazuri au fost depistate în aceste zile.  Organismele de control franceze anunță că investighează un posibl focar de infecții cauzate de Listeria monocytogenes, care sunt legate de anumite produse care au fost vândute la nivel național.

Cele mai recente rapoarte, venite din Franța, vorbesc de aceste infectări, parte dintre ele regăsite în lanțurile de magazine ale gigantului german Lidl.

Produs care a fost retras din magazinele Lidl. Gigantul german obligat de autoritățile franceze

Conform unui raport publicat zilele acestea, se vorbește intens de un produs care a fost retras din magazinele Lidl. Conform raportului, este vorba de peștele vândut în magazinele Lidl și care face în prezent obiectul unei rechemări.

Datele relevă faptul că a fost detectată bacteria Listeria monocytogenes la acest produs.

„Este vorba de friptura de ton de calitate sashimi fără marcă, care poartă codul de bare 4056489614463.

Lotul în cauză este 9222690077, cu o dată limită de consum stabilită la 10/10/2022. Acest produs a fost comercializat între 27 și 30 septembrie în numeroase magazine.

Lista punctelor de vânzare în cauză este disponibilă online.”, se arată în raport.

Listerioza, o boală potențial gravă

Consumul unui produs contaminat cu Listeria poate provoca simptome precum febră, izolată sau însoțită de dureri de cap, și dureri de corp. În acest caz, este indicat să se consulte un medic.

Persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele imunocompromise trebuie să fie deosebit de atente la aceste simptome.

Listerioza este o boală care poate fi gravă, cu o perioadă de incubație de până la opt săptămâni. Prin urmare, nu ar trebui consumat acest pește, este recomandarea autorităților sanitare franceze.