Procurorii DIICOT au decis în cazul Lidiei Buble. Câți ani de închisoare poate primi fosta lui Răzvan Simion

Procurorii DIICOT au decis în cazul Lidiei Buble. Câți ani de închisoare poate primi fosta lui Răzvan Simion
Ce riscă Lidia Buble după ce a mituit doi polițiști

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de către DIICOT, în stare de libertate, după ce a mituit doi polițiști. Cântăreața a fost oprită în trafic pentru un control de rutină, însă a refuzat să sufle în etilotest. Aceasta a sunat, ulterior, un prieten, care i-a sugerat ce să facă.

Ce se întâmplă cu Lidia Buble. Vedeta ajunge în fața magistraților

Lidia Buble a fost trimisă în instanță pentru un dosar pentru dare de mită. Aceasta a reușit să îi convingă pe polițiștii care au oprit-o în trafic să meargă cu ea la bancomat pentru a scoate bani. Vedeta a vrut să scape de fiolă, în timp ce nici nu avea declarația pe propria răspundere la ea.

Fapta pe care a săvârșit-o Lidia Buble este încadrată la articolul 290, alineatul 1, cu aplicare în articolul 75, alin 2, literele a și b, Cod Penal, potrivit surselor judiciare WOWBIZ. Totuși, există și câteva vești bune pentru cântăreața care o să ajungă în fața magistraților.

„Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condițiile arătate la articolul 289 CP se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.” – Art 290 CP, alin 1.

„Pot constitui circumstanțe atenuante judiciare:

a) Eforturile depuse de infractor pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii

b) Împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracțiunii sau periculozitatea infractorului.” – ART 75, alin 2, CP.

Ce ar putea să decidă magistrații în cazul artistei

Interpreta a colaborat cu anchetatorii și nu a împiedicat investigația. Procurorii DIICOT au luat în calcul acest lucru, astfel că ea a fost trimisă în judecată cu propunere de circumstanțe atenuante. Ea ar putea să aibă parte de pedeapsa minimă, iar judecătorii pot să îi dea o condamnare cu suspendare.

Mai mult, cântăreața nu are antecedente penale. Ea poate să fie și achitată, aceasta fiind cea mai optimistă variantă, potrivit publicației menționate mai sus. Cântăreața a săvârșit o contravenție atunci când nu a prezentat declarația pe propria răspundere.

Câți ani de închisoare riscă polițiștii care au luat mită de la Lidia Buble

De asemenea, refuzul de a sufla în etilotesc reprezintă o faptă penală, care se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Râmâne de văzut care o să fie verdictul pe care o să îl stabilească magistrații în cazul Lidiei Buble. Situația nu este așa de bună și pentru polițiștii care au luat mită.

Ei riscă să petreacă între 3 și 10 ani în închisoare pentru corupție după ce au fost trimiși în judecată.

Pedeapsa ar putea să fie majorată cu o treime, fiind menționat în art 7, alin. C, legea 78/2000 CP că este vorba de ‘un organ de cercetare penală sau are atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor’.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI