Probleme cu vaccinarea în România. Ce descoperire au făcut autoritățile abia acum
Deşi imunizarea împotriva COVID-19 a început doar de două zile, au şi apărut probleme cu vaccinarea în România. Din păcate, autorităţile au făcut această descoperire abia acum.
Vaccinare în România. Cu ce probleme se confruntă statul deja
Duminică, 27 decembrie 2020, a început imunizarea personalului medical din România, până acum 2.066 de medici şi asistenţi fiind deja injectaţi. Din păcate, la doar două zile au apărut şi primele probleme legate de vaccinare. Se pare că autorităţile nu ştiu câte persoane urmează să primească doza care să le protejeze de temutul virus. Nici măcar cei de la Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 nu au habar.
Mai exact, nu se ştie câte cadre medicale sunt în spitalele de fază 1 şi 2, câte vor să fie imunizate şi câte vor primi vaccinul până la finalul anului. Se pare că nici unităţile sanitare care vor primi injecţiile nu sunt cunoscute. În curând, cele 140.400 de doze vor ajunge în şase centre de vaccinare din Bucureşti, Cluj, Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara.
Câte doze au ajuns în principalele orașe ale țării:
- Bucureşti: 40.950 de doze
- Iaşi: 25.350 doze
- Cluj-Napoca: 29.250 doze
- Constanţa: 8.775 doze
- Craiova: 12.675
- Braşov: 12.675
- Timişoara: 10.725.
Platforma pentru programarea on-line nu funcţionează
O altă problemă este cea legată de platforma lansată de Guvern pentru ca toate cadrele medicale din linia întâi să se programeze online pentru imunizare. Aceasta nu funcţionează, spre disperarea doctorilor.
Unul dintre medicii care nu a reuşit să se înscrie pe listă este şi Adelina Mihăescu, doctor nefrolog, coordonatorul zonei roșii a Spitalului Județean Timișoara. După 45 de minute de încercări eşuate, aceasta a renunţat.
“Eu nu am reușit. Probabil din cauza unor detalii tehnice, care vor fi puse la punct. Sper că acesta este un feedback pentru autorități, ca să îl facă puțin mai ușor de folosit. Din nefericire, mi s-a părut destul de complicat pentru cineva care nu este fluent în utilizarea computerului.
Sper să fie începutul sfârșitului unui coșmar care durează deja de vreo 10 luni și care ne-a modificat viețile obișnuite ale fiecăruia dintre noi. Am speranță că vom putea reveni la niște obiceiuri pe care ni le dorim”, a spus aceasta, conform Alephnews.ro.
Medicul ia zilnic contact cu pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2, motiv pentru care riscul de a se îmbolnăvi este unul extrem de mare.