Prințul Harry împlinește astăzi 40 de ani. Regele Charles a trăit o mare dezamăgire la nașterea celui de-al doilea fiu. Ce i-a reproșat Dianei

de: Violeta Badea
15 09. 2024

Prințul Harry sărbătorește astăzi împlinirea a 40 de ani, dar în spatele zâmbetelor regale se află și povești mai puțin cunoscute. Înregistrări recente scoase la iveală dezvăluie o latură ascunsă a relației dintre părinții săi, Lady Diana și Regele Charles. Suveranul și-ar fi exprimat dezamăgirea că nu a avut o fiică, lucru care a afectat și mai mult căsnicia deja fragilă.

Dezamăgirea trăită de Regele Charles la nașterea Prințului Harry

Într-o serie de înregistrări realizate în anii ’90, Prințesa Diana povestește cum fostul Prinț de Wales și-a exprimat nemulțumirea că nu a devenit tatăl unei fete.

Într-o conversație cu mama vitregă a Dianei, Raine Spencer, Charles ar fi spus: ”Suntem foarte dezamăgiți, ne doream o fată.” Reacția soacrei a fost promptă, replicând: ”Ar trebui să realizezi că ești norocos că ai un fiu sănătos”. Aceste înregistrări, care vor fi incluse într-un documentar planificat pentru anul viitor, scot la lumină tensiunile din căsnicia regală.

Relația dintre Charles și Diana a fost marcată de neînțelegeri și de infidelitatea suveranului, care a călcat strâmb chiar cu actuala lui soție, Regina Camilla. În ciuda acestor dificultăți, Diana și Charles au avut doi copii, William și Harry, fără să mai aibă o fiică, așa cum își dorea monarhul.

Prințul Harry își aniversează ziua, departe de familie

În ciuda tensiunilor din trecut, Prințul Harry a decis să sărbătorească această zi importantă într-un mod special. Potrivit presei britanice, acesta a organizat un weekend cu prietenii apropiați într-o zonă naturală din California, departe de agitația vieții regale.

Meghan Markle, soția sa, a rămas acasă alături de cei doi copii, Archie și Lilibet, în timp ce Harry explorează Cold Spring Trail, o zonă sălbatică cunoscută pentru frumusețea peisajelor și prezența animalelor sălbatice.

”Cel mai frumos cadou care mi-a fost oferit sunt, fără îndoială, copiii mei. Îmi place să îi văd cum cresc zilnic și ador să fiu tatăl lor,” a declarat Harry într-un interviu pentru revista People.

Citește și Prințul William și Harry s-au întâlnit în mare secret. Ce s-a întâmplat între cei doi frați, o sursă regală a dezvăluit totul!

Ce ”cadou” i-a lăsat străbunica sa

Cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani, Prințul Harry va primi o sumă considerabilă dintr-un fond special înființat de Regina Mamă, străbunica sa.

Fondul, creat în 1994, are o valoare de aproximativ 19 milioane de lire sterline, iar o parte din această sumă îi va reveni lui Harry, oferindu-i astfel o moștenire financiară semnificativă.

De asemenea, este de așteptat ca Regele Charles să trimită un mesaj privat fiului său, marcând această zi specială, chiar dacă relația lor a fost marcată de numeroase controverse în ultimii ani.

Citește și Averea pe care Prințul Harry o va moșteni în ziua în care va împlini 40 de ani. Va primi mai mulți bani decât fratele său, William!