Prințul care l-a ucis pe Arthur neagă acuzațiile. Ce spune că ar fi împușcat, de fapt, Emanuel von und zu Liechtenstein

Prințul care l-a ucis pe Arthur neagă acuzațiile. Ce spune că ar fi împușcat, de fapt, Emanuel von und zu Liechtenstein
Printul care l-a ucis pe Arthur neaga acuzatiile

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de uciderea ilegală a lui Arthur, considerat că ar fi fost cel mai mare exemplar de urs brun din România. Prințul neagă acuzațiile care i s-au adus, în ultimele zile, conform cărora ar fi practicat braconajul. Austriacul susține că este nevinovat de barbaritatea de care este acuzat și are dovezi în acest sens.

Prințul care l-a ucis pe Arthur neagă acuzațiile

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein spune că ursul pe care l-a împușcat nu ar fi fost Arthur, ci un alt animal eliberat pentru împușcare. Acesta a vorbit, pentru prima dată, despre acest subiect vineri, 30 aprilie, în presa austriacă:

„Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele.

După ce un urs a pătruns adesea în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile.

Îmi pare extrem de rău și cer scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite. Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului. ”, a spus prințul Liechtenstein în presa austriacă, scriu cei de la Realitatea.

„Avem de a face cu o partidă de braconaj”

Potrivit organizaţiilor Agent Green şi VGT din Austria, uciderea ursului Arthur este considerat braconaj de către vânătorul de trofee, prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, lucru pentru care acesta trebuie pedepsit.

Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee.

Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prinţul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete.

Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit”, a declarat Gabriel Paun, preşedintele Agent Green, asociaţie care condamnă uciderea ursului, conform jurnaliștilor de la impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI