Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Secretul bucătarilor

de: Sabina Anastasia
15 03. 2024

Vrei să prepari șnițele din carne ca în cărțile de bucate? Nu le da prin făină sau prin ou. Bucătarii experimentați îți recomandă să folosești un alt produs: apa. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a găti preparatul și cum trebuie să procedezi ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă.

Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de șnițel preparat din cotlet de porc, pui sau vită, în funcție de carnea pe care o preferi. Din ingredientele prezentate mai jos, poți să gătești 10-12 porții pentru a servi la masă. Ține cont de indicațiile și sfaturile oferite, pentru a nu da greș.

Șnițel din cotlet. Listă ingrediente

  • 1 kg cotlet porc/piept pui/ pulpa vită
  • 4-5 ouă
  • 300 g făină
  • 350 g pesmet auriu
  • apă
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper după gust

Citește și: De ce este interzis să speli carnea de pui înainte de a o găti. Ce trebuie să faci, de fapt, cu ea

Șnițel din cotlet. Mod de preparare

  1. Se taie cotletul felii subțiri și se bate cu un bătător de carne sau cu un sucitor.
  2. Se înmoaie carnea într-un vas de bucătărie cu apă, apoi se scurge.
  3. Se pune carnea într-un vas de bucătărie cu făină și se acoperă uniform pe toate părțile.
  4. Se trece carnea prin ou bătut, condimentat cu sare și piper.
  5. Se presară pesmet pe ambele părți ale cărnii, fără a presa cu mâna.
  6. Se încinge o tigaie cu ulei, atât cât să fie șnițelul acoperit.
  7. Se verifică starea cărnii – e gata când pesmetul sfârâie și se ridică la suprafață.

Cum să consumi și să păstrezi șnițelul

Pentru un rezultat ca în cărțile de bucate, se presară câte o lingură de ulei încins din tigaie peste carne. În acest fel, preparatul se va prăji uniform, iar carnea va fi separată de crustă. Șnițelul este gata când e auriu și crocant pe ambele părți. Se poate servi simplu sau cu zeamă de lămâie peste.

După ce servești preparatul la masă, dacă mai rămâi cu porții de șnitel, le poți consuma sub formă de sandviș cu niște cartofi prăjiți sau alte preparate preferate.

Cât timp rezistă șnițelul din cotlet la frigider

Dacă nu dorești să mănânci șnițelul în forma anterior recomandată, poți să depozitezi carnea într-un recipient sau pungă ermetică și să o pui la frigider. Preparatul va rezista astfel timp de două, trei zile. Poți să îl mănânci rece sau să îl reîncălzești la cuptorul clasic. Nu-l reîncălzi la cuptorul cu microunde.

Află detalii: De ce să nu reîncălzești carnea de pui la cuptorul cu microunde. Avertismentul unui expert